Tarifes d’estiu

¿Quant costarà aparcar a Barcelona aquest mes d’agost?

L’etiqueta mediambiental dels vehicles definirà el preu de la zona blava i la zona verda a la capital catalana

¿Quant costarà aparcar a Barcelona aquest mes d’agost?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant els mesos d’estiu, algunes ciutats com l’Hospitalet de Llobregat ofereixen aparcament gratuït a les zones verdes i blaves. En canvi, des del 2016, Barcelonano contempla iniciatives com aquesta per la quantitat de cotxesque abandonen la capital catalana durant les vacances. Així doncs, les zones habilitades per estacionar mantindran els seus preus de cara a l’agost.

Així mateix, es pot destacar l’important paper que juga l’etiqueta ambientaldels vehicles a l’hora de trobar pàrquing als carrers barcelonins.

Avantatges per als més sostenibles

Els conductors d’automòbils que comptin amb el distintiu de 0 emissions podran beneficiar-se de preus més reduïts a l’hora de trobar aparcament a Barcelona. D’una banda, es podrà estacionar de forma totalment gratuïta a les zones blaves. Les zones verdes, en canvi, estaran disponibles per 0,50 euros per hora.

El rang de preus variarà a la resta d’etiquetes. Els vehicles amb etiqueta Eco, per exemple, sí que hauran de pagar la zona blava. En aquests espais, el preu de la tarifa A serà de 2,50 euros per hora. Aquesta xifra anirà reduint-se en les altres tarifes: 2,25 euros/hora amb la tarifa B, 1,96 euros amb la tarifa C i 1,08 euros amb la tarifa D. De la mateixa manera, els cotxes amb aquesta etiqueta pagaran 3 i 2,75 euros a la zona verda, segons comptin amb la tarifa A o la B, respectivament.

Altres etiquetes

Els conductors amb cotxes d’etiqueta C i B hauran de pagar una mica més que els anteriors per aparcar a Barcelona. En el cas dels vehicles amb certificació C, els preus per hora de la zona blava seran de 3,25 euros amb la tarifa A, 3 euros amb la tarifa B, 2,71 euros amb la tarifa C i 1,83 euros amb la tarifa D. Al seu torn, les zones verdes per a aquests automòbils costaran 3,75 euros/hora amb la tarifa A i 3,50 euros/hora amb la B.

Per a les interlocutòries amb etiqueta B, la zona blava tindrà un cost per hora de 3,50 euros amb la tarifa A i 3,25 euros amb la B. En cas d’aplicar la tarifa C, el preu es reduirà fins als 2,96 euros/hora, mentre que la tarifa D farà el mateix fins als 2,08 euros/hora. Per la seva banda, la zona verda es pagarà a 4 euros/hora amb la tarifa A i 3,75 euros/hora amb la B.

Més contaminant, més car

Notícies relacionades

Els conductors dels vehicles que no comptin amb cap de les etiquetes esmentades fins ara, és a dir, els més contaminants, seran els més afectats per l’alt cost dels pàrquings a la capital catalana. En aquests casos, la zona blava costarà 3,75 euros/hora, 3,50 euros/hora, 3,21 euros/hora i 2,33 euros/hora en funció de si tenen contractada la tarifa A, B, C o D. Per a la zona verda, les tarifes A i B tindran un preu de 4,25 i 4 euros/hora, respectivament.

Es pot destacar que els membres dels gremis només pagaran 2,50 euro/hora a la zona verda, sempre que no tinguin l’etiqueta 0 emissions, cas en què serà totalment de franc aparcar als espais esmentats.

Temes:

Cotxes