La Barcelona que no dorm

Ciutat Vella avança el tancament de locals en diversos punts per reduir el soroll nocturn

  • A Joaquim Costa, la plaça dels Àngels, Escudellers i George Orwell, els restaurants hauran d’abaixar la persiana una hora abans, a les 2.00 h;  les terrasses a les 23.00 h i les botigues d’aliments a les 22.00 h

A1-149572571.jpg

A1-149572571.jpg / JORDI OTIX (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha comparegut aquest dijous per explicar les mesures que es prendran al districte per minimitzar el soroll nocturn, una vegada s’ha comprovat que a la part més antiga de la capital catalana, com en d’altres, hi ha un problema de contaminació acústica especialment molesta de nit. Són mesures similars a les anunciades dimarts en relació amb l’Eixample, perquè el consistori ha decidit explicar els seus plans espai per espai.

Rabassa ha anunciat que a Ciutat Vella s’avançarà el tancament de diferents establiments amb l’objectiu de reduir les molèsties que tenen els veïns. La restauració tancarà a les 2 de la matinada, una hora abans que ara. Les botigues d’alimentació hauran d’abaixar la persiana a les 22.00 h i les terrasses hauran de donar per acabada la seva activitat a les 23.00 h. Són horaris que es mantindran durant tota la setmana. La mesura afectarà 53 locals de restauració, 90 comerços alimentaris i 13 terrasses

Acumulació

«Ciutat Vella és un districte en el qual el problema ve de lluny i és endèmic», ha remarcat Rabassa, que ha precisat que l’objectiu és que es pugui dormir «més i millor». Com a l’Eixample, el pla inclou altres mesures, com fer servir elements de plàstic que redueixin el soroll de les terrasses.

El regidor ha remarcat que les mesures preses per sonòmetres a Ciutat Vella indiquen que els límits legals són superats cada nit i ha vist un dels motius del problema en l’acumulació d’establiments en alguns punts: al carrer de Joaquim Costa hi ha 28 bars i restaurants i a la plaça de George Orwell, 25.

Joaquim Costa i George Orwell són dos dels 11 punts en els quals primer es van instal·lar sistemes de mesurament. El regidor ha precisat que més endavant es prendran mesures en els altres dos punts del districte en els quals també es va observar que el soroll supera els límits previstos: el carrer d’Allada Vermell, al barri de Sant Pere i Santa Caterina, i Almirall Churruca, a la Barceloneta.

Un mes de tràmit

Notícies relacionades

Com a l’Eixample, el canvi d’horari a Ciutat Vella requerirà una notificació i un període d’al·legacions, per la qual cosa no es preveu que la nova norma es pugui aplicar fins al setembre.

Preguntat per si el tancament de les terrasses pot estimular el ‘botellon’, Rabassa ha assegurat que aquest fenomen no es viu aquest estiu com l’any passat, quan hi va haver grans aglomeracions. Ha afirmat que la tasca policial de prevenció està funcionant en aquest sentit.