Vivenda

Collboni demana que les comunitats de veïns puguin denunciar les ocupacions

L’objectiu de la proposta, segons el primer tinent d’alcalde, és protegir els petits propietaris que són víctimes de les màfies organitzades

Collboni demana que les comunitats de veïns puguin denunciar les ocupacions

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts

Jaume Collboni, president del grup municipal del PSC a l’ajuntament, vol proposar que les comunitats de veïns també puguin interposar una denúncia en cas d’una ocupació al seu bloc de vivendes. En la presentació del Pacte per la Seguretat, la Convivència i el Civisme a Barcelona, a la seu del PSC, ha manifestat la seva intenció de fer aquesta demanda al Ministeri de Justícia per a una ampliació del camp de la denúncia, que avui està només en mans del propietari del pis afectat. La mesura que ha plantejat Collboni, «perquè les comunitats són coneixedores de la realitat dels immobles», també inclou que calgui presentar un document legal per acreditar la titularitat de la propietat o lloguer, «i que no n’hi hagi prou amb qualsevol factura». En cas contrari, es procediria al desallotjament en un termini màxim de 72 hores. L’objectiu de la proposta, segons el primer tinent d’alcalde, és protegir els petits propietaris que són víctimes de les màfies organitzades. En l’acte de presentació del pacte hi han participat Salvador Illa, primer secretari del PSC, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

Notícies relacionades

Segons dades del Ministeri de l’Interior, fins al mes d’abril Catalunya acumula més del 40% de les ocupacions produïdes a Espanya aquest any i la ciutat de Barcelona va sumar un total de 1.502 pisos ocupats l’any passat. «Són dades molt preocupants», ha remarcat el dirigent socialista. «No podem deixar que un problema tan greu es cronifiqui. De la mateixa manera que hem actuat per acabar amb la multireincidència delictiva, ara treballarem per posar fi a aquesta xacra que afecta veïnes i veïns de tots els barris, que genera inseguretat i conflictes de convivència.»

Més sancions

Per a Collboni, l’objectiu principal del pacte és defensar el dret a la ciutat dels barcelonins, cosa que passa per «prevenir, analitzar i actuar millor contra l’incivisme des de tots els fronts i amb visió metropolitana». En aquest sentit, el líder socialista a Barcelona ha destacat la solució al problema del top manta, la incorporació de 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana, la lluita contra els bicitaxis, l’enduriment de les sancions pel consum de begudes alcohòliques en la via pública i la reducció dels horaris d’obertura dels anomenats ‘badulaques’ a la zona del Poblenou, on els veïns denuncien en els últims mesos la constant proliferació de ‘botellons’. «Estem molt preocupats perquè es cronifiquin aquestes conductes en la via pública», ha insistit el primer tinent d’alcalde de Barcelona.

Temes:

Okupes PSC PSC