Proposta.

ERC demana al govern municipal que les biblioteques continuïn obertes a l’agost

Els republicans presentaran la proposició a la comissió de Drets Socials d’aquest mes

icoy26348680 barcelona 19 06 2014 nueva biblioteca municipal sa160303220302

icoy26348680 barcelona 19 06 2014 nueva biblioteca municipal sa160303220302

1
Es llegeix en minuts

El cap de files d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dijous que demanarà al govern municipal, en la comissió de Drets Socials del mes de juliol, mantenir obertes les biblioteques de la ciutat durant tot l’estiu. Alhora, ha lamentat que, durant els dos mandats de l’alcaldessa, no hagi augmentat el nombre de biblioteques noves a la ciutat, i és per això que també sol·licitaran que s’ampliï la xarxa de biblioteques.

Maragall ha posat èmfasi en el fet que es tracta d’una demanda «raonable, possible i viable» i ha sigut contundent en la justificació de la proposta. «Que les biblioteques tanquin a l’agost és tan absurd com inacceptable. ¿Potser la ciutat tanca a l’agost? ¿Potser no hi ha ciutadans i ciutadanes que hi són durant aquest mes? Els estudis municipals diuen que entre el 30% i el 40% de ciutadans no s’aniran de vacances aquest estiu», ha puntualitzat.

Priorització de la cultura

Notícies relacionades

El líder d’ERC també ha carregat contra el govern municipal per la «falta d’inversió i de priorització de la cultura i la lectura». A més, Maragall ha assegurat que la xarxa de biblioteques està «estancada» i ha criticat que 33 dels 73 barris de la ciutat, molts d’especial vulnerabilitat com la Marina del Port Vermell, la Teixonera, la Trinitat Nova o la Verneda i la Pau, no tenen aquests equipaments.

La responsable de Cultura d’ERC, Gemma Sendra, ha exposat durant l’acte que als barris de renda més baixa els ciutadans que no llegeixen mai o gairebé mai arriben al 60% i ha demanat que hi hagi més equitat en l’àmbit cultural, amb una biblioteca a cada barri, i que el consistori acudeixi a la taula de la Generalitat per posar en marxa el Pla nacional del llibre i la lectura.