Lectura

La biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí se suma un any més al concurs ‘Llegir té premi’

  • El certamen té per objectiu fomentar la lectura entre nens i joves durant l’estiu

La biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí se suma un any més al concurs ‘Llegir té premi’

Ayuntamiento de Rubí / Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí (Vallès Occidental) participa en la sisena edició del concurs ‘Llegir té premi’, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure la lectura entre els nens i joves durant el període estival. Les persones usuàries de l’equipament que vulguin implicar-se en aquesta iniciativa podran inscriure’s a partir d’aquest divendres 27 de maig i fins que s’esgotin les places disponibles. El joc es desenvoluparà entre el 27 de juny i el 28 d’agost.

Podran participar en el concurs fins a 1.500 nens i joves que disposin de carnet a qualsevol biblioteca pública de Catalunya. La competició és organitzada en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i 12 a 16 anys, i una tercera categoria per equips.

Els participants podran seleccionar les lectures entre un total de 870 títols en català, castellà, anglès i lectura fàcil. Entre ells, es troben des de llibres clàssics a les últimes novetats de la literatura juvenil, que trobaran disponibles a la plataforma digital Legiland, a la biblioteca digital eBiblioCat i físicament a les biblioteques públiques.

Com funciona

Els joves lectors acumularan punts per cada lectura i també cada vegada que responguin de manera encertada una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Aquests punts els permetran pujar de nivell, desbloquejar peces del seu avatar, guanyar medalles digitals i ascendir en el rànquing per optar a més premis. Des de les biblioteques faran seguiment virtual de l’activitat dels seus usuaris i podran fer-los recomanacions a mesura que llegeixin i progressin en el joc.

Quan finalitzi el concurs, els joves amb millor puntuació seran premiats amb rellotges intel·ligents i lots de llibres. També seran reconegudes les biblioteques que registrin una millor participació.

Notícies relacionades

En l’edició passada la iniciativa Llegir té premi, la rubinenca Emma García va ser guanyadora absoluta en la categoria de 8 a 11 anys, mentre que el també rubinenc Hugo García es va classificar en quart lloc dins del grup de lectors i lectores de 12 a 16 anys. La bona participació dels joves rubinencs en el concurs va possibilitar, a més, que la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler quedés a tercera posició entre un total de 112 equipaments de tot Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí