LGBTIQ+

Manifestació de l’Orgull Gai 2022 a Barcelona: dia, hora i recorregut

La marxa tindrà una concentració prèvia i enllaçarà amb la celebració de la festa de clausura

  • REPORTATGE MULTIMÈDIA | Las banderes de l’orgull

  • Consulta la guia de concerts i activitats de l’Orgull Gai 2022 a Barcelona

Manifestació de l’Orgull Gai 2022 a Barcelona: dia, hora i recorregut

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El moviment LGBTIQ+ torna a omplir els carrers de Barcelona aquest mes. Amb motiu de la celebració del Pride Barcelona 2022, s’han organitzat diverses activitats entre el 13 i el 25 de juny. Dins d’un programa que inclou propostes com una revetlla, una carrera de talons o una taula rodona sobre literatura, l’esdeveniment més destacat serà, una vegada més, la manifestació de l’Orgull LGBTIQ+.

Sota el lema ‘Visibilitat lèsbica’, aquest dissabte 25 de juny es porta a terme un acte reivindicatiu amb un recorregut que anirà des del parc de les Tres Xemeneies fins a la plaça Espanya, on tindrà lloc la festa de clausura.

Visibilitat lèsbica

En aquesta edició, el focus del Pride Barcelona es posarà sobre la visibilitat, un element clau per «continuar avançant, naturalitzant i creant referents per a les noves generacions», com explica l’organització en la seva pàgina web. Així doncs, les protagonistes d’aquesta edició seran «les lesbianes: diverses, poderoses, lliures i sense por».

D’una marxa a l’altra

Notícies relacionades

El programa de l’esdeveniment especifica els horaris i ubicacions on es duran a terme les diferents activitats previstes. Quant a la manifestació, programada per aquest dissabte a partir de les 16.30 hores, ja es podrà acudir a la plaça de les Tres Xemeneies per a la concentració prèvia a l’inici de la marxa.

La «premanifestació» oferirà animació musical fins a les 18 hores, moment en què començarà la manifestació. A partir de llavors, la concentració recorrerà tota l’avinguda del Paral·lel fins arribar a la plaça Espanya. Just al costat, a l’avinguda Maria Cristina, se celebrarà la festa de clausura:una cerimònia que s’allargarà fins a les 2 de la matinada per posar el fermall d’or a la celebració de la «lluita per la llibertat, la igualtat i el respecte per la comunitat LGTBIQ+».