Denúncia veïnal

Vídeo | Plaga de rates en un solar ocupat del barri de Gràcia de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
EFE

Uns veïns del barri de Gràcia de Barcelona han denunciat l’existència d’una plaga de rates en un solar ocupat on viuen vuit persones, entre elles un menor, en situació vulnerable.

Aquest solar ocupat està ubicat al carrer de Jaén i alguns veïns han penjat a les xarxes socials vídeos en què es veuen nombroses rates rondant a l‘interior, i també de nit al carrer.

Segons ha informat TV3, l’ajuntament va fer ahir una primera actuació però només a l’espai públic, ja que asseguren que a l’interior del solar no poden entrar perquè és una propietat privada.

El cap de la família que viu al solar ha afirmat que, malgrat que viuen entre rates, no tenen cap altre lloc on anar i no reben cap ajuda.

Per la seva part, l’ajuntament ha indicat que no es pot inscriure aquesta família a la mesa d’emergència per falta de documentació.

Notícies relacionades

Marc Espinosa porta la seva filla al parvulari situat al carrer de Jaén, l’Enxaneta, on ha assegurat que ha vist «rates d’una mida considerable al pati».

Anna Manso, veïna del barri, ha declarat que «malgrat aquest greu problema de salubritat no s’està fent res i són necessàries actuacions d’urgència».