Polèmica

La jutge rebutja la mesura cautelar que reclamaven els promotors de l’Hermitage

  •  «La resolució determina que l’ajuntament té tota la llibertat, la potestat i el dret a no tramitar aquest conveni», afirma la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz

La jutge rebutja la mesura cautelar que reclamaven els promotors de l’Hermitage

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

La jutge del jutjat número 4 del contenciós-administratiu de Barcelona ha rebutjat en una resolució la mesura cautelar que reclamaven els promotors del Museu de l’Hermitage, els qui demanaven que s’obligués a tramitar l’acord per a la construcció del centre en terrenys del port barceloní. La jutge estima que «la sol·licitud formulada (pels promotors de l’Hermitage) consisteix, en primer lloc, en l’adopció d’una mesura cautelar positiva, consistent en l’inici de la tramitació del conveni que precisament la resolució impugnada denega». Això suposaria «deixar sense contingut la sentència que al seu dia recaigui, ja que en fase cautelar ja s’atorgaria el pretès –segons el jutge– a conseqüència de l’anul·lació de l’acte recorregut, sense haver pogut valorar els elements de fons que planteja el recurs».

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme del consistori barceloní, Janet Sanz, ha explicat que aquesta resolució judicial determina que «l’ajuntament té tota la llibertat, la potestat i el dret a no tramitar aquest conveni», una cosa que se sustenta, ha afegit, en «informes que acrediten que no és un bon projecte». La jutge, continua Sanz, «ens ha donat la raó novament perquè no té sentit tirar endavant cap proposta de conveni amb l’Hermitage i a més reforça la posició de l’ajuntament.

La possibilitat d’un recurs d’apel·lació

Notícies relacionades

En relació amb la sol·licitud de suspensió de la norma urbanística continguda en el pla especial, la jutge tampoc entén que procedeixi, perquè «l’adopció de la mesura cautelar sol·licitada suposaria també un pronunciament sobre el fons, i en concret sobre la norma en què s’empara l’acte administratiu recorregut, i avança amb això el contingut de la sentència que al seu dia pogués dictar-se». Els representants legals de l’Hermitage podran presentar ara recurs d’apel·lació en un termini de 15 dies.

La societat Museo Hermitage, controlada en un 80% pel fons d’inversió Varia, va anunciar el mes de gener passat que renunciaven a instal·lar-se a la capital catalana a conseqüència de la ferma oposició de l’ajuntament de la ciutat.