Trajectòria
Artadi, una alcaldable qüestionada per sectors de Junts
La decisió de Puigdemont de deixar de presidir el partit és vista com un possible esperó del fet que marxi
Elsa Artadi (Barcelona, 1976) ha sigut fins a la seva retirada, anunciada aquest divendres, una de les estrelles que més han brillat en els últims anys en l’espai que abans ocupava Convergència. Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), on també va cursar un màster, va aconseguir una beca de la Fundació ‘La Caixa’ i es va mudar a la Universitat de Harvard per cursar el seu doctorat.
Ha sigut docent a la Università Bocconi de Milà (Itàlia), a la mateixa UPF i a la Universitat de Xangai. Va tenir un càrrec en el comitè científic del Banc Mundial a Casablanca (Marroc), va exercir com a consultora del mateix Banc Mundial a Washington i també com a membre de l’equip de l’European Economic Association.
Ja en la política va treballar a prop de tres figures de relleu: Andreu Mas-Colell, Artur Mas i Carles Puigdemont. El primer li va obrir les portes de la Generalitat, el segon la va consolidar a Palau i el tercer la va promocionar en la nova etapa política.
El retorn de Trias
Notícies relacionadesDesprés del seu pobre resultat en les municipals del 2019, sectors de Junts han qüestionat que sigui la persona idònia per tornar a intentar-ho el 2023. Li retreuen un perfil massa liberal.
Veus que en alguns casos creuen que seria millor rescatar Xavier Trias com a alcaldable. Els últims moviments a Junts, des que Puigdemont va anunciar que no optaria de nou a la presidència, podrien haver contribuït que prengués la decisió de retirar-se després de tants anys al primer equip, sempre amb un paper rellevant que potser en el futur podria haver vist amenaçat per una cúpula diferent.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Noves relacions afectives Parelles sèniors que viuen separades, el model LAT en auge: «Conservo la meva llibertat i no discuteixo pel comandament de la tele»
- Entre Vila-real i l’Hospitalet Cau un clan familiar que es va apropiar de 19 vehicles d’alta gamma d’un servei de subscripció conegut com ‘el netflix dels cotxes’
- Comerç La batuda en súpers 24 hores va detectar una vintena d’infraccions laborals
- L’estratègia comunitària Tusk crida al rearmament d’Europa i critica la política migratòria de la UE
- Si compres per Shein, Temu o Amazon, atent a la nova estafa del paquet
- 11 de mayo ¿En qué estadio se jugará el Barça-Madrid? Podría no ser ni el Camp Nou ni Montjuïc
- Deute milionari Dos tràmits judicials retarden la resolució del concurs de creditors del Màgic Badalona
- Set mesos de la normativa Òmnium portarà a la Comissó Europea el seu informe sobre l’amnistia per assenyalar les «irregularitats» en la seva aplicació
- Pau Vallbé: «He defugit tot allò que fos l’èxit ràpid, m’he anat autoboicotejant per créixer a poc a poc»
- Final de les bonificacions estatals El cansament dels usuaris del transport públic: «Entenc que els polítics es barallin, però la mobilitat de la gent n’hauria de quedar al marge»