Trajectòria

Artadi, una alcaldable qüestionada per sectors de Junts

  • La decisió de Puigdemont de deixar de presidir el partit és vista com un possible esperó del fet que marxi

Artadi, una alcaldable qüestionada per sectors de Junts

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Elsa Artadi (Barcelona, 1976) ha sigut fins a la seva retirada, anunciada aquest divendres, una de les estrelles que més han brillat en els últims anys en l’espai que abans ocupava Convergència. Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), on també va cursar un màster, va aconseguir una beca de la Fundació ‘La Caixa’ i es va mudar a la Universitat de Harvard per cursar el seu doctorat.

Ha sigut docent a la Università Bocconi de Milà (Itàlia), a la mateixa UPF i a la Universitat de Xangai. Va tenir un càrrec en el comitè científic del Banc Mundial a Casablanca (Marroc), va exercir com a consultora del mateix Banc Mundial a Washington i també com a membre de l’equip de l’European Economic Association.

Ja en la política va treballar a prop de tres figures de relleu:  Andreu Mas-Colell, Artur Mas i Carles Puigdemont. El primer li va obrir les portes de la Generalitat, el segon la va consolidar a Palau i el tercer la va promocionar en la nova etapa política.

El retorn de Trias

Notícies relacionades

Després del seu pobre resultat en les municipals del 2019, sectors de Junts han qüestionat que sigui la persona idònia per tornar a intentar-ho el 2023. Li retreuen un perfil massa liberal.

 Veus que en alguns casos creuen que seria millor rescatar Xavier Trias com a alcaldable. Els últims moviments a Junts, des que Puigdemont va anunciar que no optaria de nou a la presidència, podrien haver contribuït que prengués la decisió de retirar-se després de tants anys al primer equip, sempre amb un paper rellevant que potser en el futur podria haver vist amenaçat per una cúpula diferent.