49a edició

¿Quan és la Fira d’Abril 2022 a Barcelona? Dates i calendari

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya torna a organitzar l’esdeveniment després de dos anys cancel·lat per la covid

zentauroepp43104538 gratis190424131859

zentauroepp43104538 gratis190424131859 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts

Després de dos anys marcats pel coronavirus, la ciutat de Barcelona tornarà a celebrar la Fira d’Abril aquesta primavera. S’ha de recordar que a causa de la situació derivada de la pandèmia, les edicions del 2020 i 2021 de la Fira d’Abril i de la Romeria del Rocío, les dues festivitats més emblemàtiques de la comunitat andalusa a Catalunya, van haver de ser cancel·lades.

Per sort, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), l’organitzadora de l’esdeveniment, ha anunciat que els preparatius per a l’edició d’aquest any ja estan en marxa i tot sembla indicar que es podrà realitzar amb normalitat.

Data i lloc

El calendari de la Fira d’Abril a Catalunya és diferent del previst per a Sevilla. Mentre a la capital andalusa les celebracions es portaran a terme la primera setmana de maig, la festa a Catalunya començarà el divendres 22 d’abril i finalitzarà el diumenge 1 de maig, segons ha anunciat la mateixa FECAC a través dels seus canals oficials. Seran uns dies de molta activitat cultural a Barcelona, ja que l’inici de la Fira coincidirà amb la vigília de la diada de Sant Jordi.

D’altra banda, també s’ha comunicat que l’epicentre de les celebracions tornarà a ser el Parc del Fòrum. Després dels dos anys d’espera, el recinte barceloní acollirà les tradicionals casetes com venia sent costum en les edicions anteriors.

La resta de detalls i activitats s’aniran revelant a mesura que s’acosti l’esdeveniment. El primer, el cartell, està previst que es presenti el pròxim 1 d’abril al Poble Espanyol.

Llarga tradició a Catalunya

Notícies relacionades

La Fira d’Abril del 2022 serà la número 49 a Catalunya. La celebració té el seu origen a Sevilla i la seva primera edició es remunta a mitjans de segle XIX. Més tard, a causa de la gran quantitat d’andalusos que van emigrar a Catalunya i la influència de la seva cultura, la ciutat de Barcelona va adoptar aquesta festivitat que ja voreja el mig centenar d’edicions.

Es tracta d’un dels dies assenyalats al calendari per a la comunitat andalusa de Catalunya, la més nombrosa de tot l’Estat fora d’Andalusia. Les últimes dades facilitades per l’Institut d’Estadística i Cartografia Andalusa (IECA), de fet, mostren que Barcelona agrupa més del 30% dels andalusos que viuen lluny de la comunitat autònoma.