Sector del llibre

Una superilla literària al centre de Barcelona concentrarà el Sant Jordi 2022

  • Els sectors del llibre i la rosa acorden amb l’ajuntament un perímetre que ocuparà tot el passeig de Gràcia entre Diagonal i Gran Via i de Pau Claris a Balmes

Una superilla literària al centre de Barcelona concentrarà el Sant Jordi 2022

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per crear una superilla literària al centre de la ciutat amb l’objectiu de recuperar, en la mesura possible, la normalitat de la diada de Sant Jordi d’abans de la pandèmia. La Superilla Sant Jordi, com l’han batejat els organitzadors, tindrà com a eix el passeig de Gràcia i s’estendrà de Diagonal a Gran Via i de Pau Claris a Balmes. Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i pels carrers d’Aragó i València, però la resta dels espais es reservaran als vianants. 

En el perímetre acotat es preveuen dos espais diferenciats. Mentre l’eix del passeig de Gràcia es reservarà per a llibreters i floristes professionals, l’eix de Rambla de Catalunya es destinarà a associacions i entitats. 

Llibreters i floristes professionals disposaran d’altres espais en exclusiva distribuïts per tota la ciutat: plaça de Valdivia, passeig de Lluís Companys, plaça de la Vila de Gràcia, plaça d’Orfila, plaça de Sarrià, l’espai dels carrers Pallars, Llacuna i Pujades, plaça Reial, plaça de la Universitat i passeig de Sant Joan – Arc de Triomf.

Notícies relacionades

La diada de Sant Jordi tindrà una vigília al carrer. El dia 22, llibreries i floristeries podran muntar les parades davant els establiments, tot i que aquell dia no es tallaran els carrers.

El de 2022 serà un Sant Jordi de «140.000 metres quadrats a l’Eixample: 20 camps de futbol», ha comparat Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, en roda de premsa al costat de Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors de Catalunya, i Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya.