Obertura d’una nova infraestructura

Barcelona controlarà els accessos als laterals de la Gran Via per evitar infraccions al túnel de les Glòries

L’Ajuntament instal·larà càmeres per vigilar que els turismes i les motos no es colin per aquests carrils

En les primeres hores de dilluns del nou accés a la ciutat hi van entrar uns 25.500 vehicles dels 43.000 habituals

Barcelona controlarà els accessos als laterals de la Gran Via per evitar infraccions al túnel de les Glòries

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà càmeres per controlar els laterals de la Gran Via i evitar infraccions, segons ha avançat el gerent de Mobilitat del consistori, Manuel Valdés, a Betevé. El túnel de les Glòries va registrar retencions per entrar a la ciutat aquest dilluns, el primer dia feiner de la nova infraestructura a ple rendiment, i alguns conductors van intentar esquivar-les pels laterals de la Gran Via. Moltes motos, a més, es van colar per aquests carrils, a més de circular pel dels busos, com és habitual.

Notícies relacionades

Fins a les 18.00 hores, havien circulat pel nou túnel uns 25.500 vehicles dels 43.000 que fins ara entraven a Barcelona cada dia per les Glòries, segons ha indicat Valdés. El túnel de les Glòries va obrir aquest diumenge els carrils en sentit Llobregat mig any després d’haver posat en funcionament els que van en direcció Besòs, cosa que ha comportat nombrosos canvis en la mobilitat de la zona.

Promoció del transport públic

El responsable de Mobilitat ha assenyalat que la intenció de reduir els carrils per als cotxes d’entrada a Barcelona és promoure l’ús del transport públic i que l’objectiu del túnel «no és generar una nova connexió, sinó soterrar la que hi havia».