Mobilitat i urbanisme

El túnel de les Glòries obrirà en sentit Llobregat la nit del 2 al 3 d’abril

La galeria serà 100% operativa i generarà canvis als carrers de la plaça, on el trànsit quedarà restringit a veïns, transport públic i serveis

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta informació es va publicar el dia 25/03/2022. El contingut fa referència a aquesta data.

Sis mesos després que els cotxes comencessin a travessar les entranyes de la plaça de les Glòries en sentit Besòs, per fi hi ha data perquè els conductors també puguin fer el mateix en direcció Llobregat pel túnel viari que ha de permetre crear un gran parc de 12 hectàrees a la superfície, la Canòpia Urbana. Això passarà, si no hi ha cap contratemps i si el clima no ho evita, la nit del 2 al 3 d’abril, de manera que a les 8 del matí d’aquell diumenge, la galeria sigui plenament operativa tant per entrar com per sortir de Barcelona.

L’obertura total del túnel de Glòries generarà canvis en la mobilitat de l’entorn. S’eliminen els carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via entre els carrers de Bilbao i Padilla, de manera que només podran utilitzar els laterals els veïns o els vehicles de serveis, transport públic i emergències. Els automòbils que entrin a Barcelona pel nou corredor tindran l’opció de pujar per Padilla (carril dret) o per Marina (carril central). Més enllà, en línia recta, com ja passa ara, només podran seguir els autobusos i els taxis, i pel lateral.

Notícies relacionades

Aquestes modificacions eliminen el gir des de la Gran Via cap al carrer de la Independència. Els que utilitzaven aquesta ruta per accedir a Aragó tenen dues alternatives: abandonar la C-31 a la sortida 207 de Bac de Roda/Poblenou i arribar a Aragó per Bac de Roda, o bé creuar les Glòries i arribar a l’autopista Urbana per Padilla o Marina. El carrer de la Llacuna ja no connectarà amb la Gran Via en sentit Llobregat i només tindrà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs. Entre Perú i Gran Via, Llacuna es pacificarà i el trànsit es restringirà a veïns i comerciants. L’obertura total del túnel suposarà una millora per al transport públic, ja que el bus guanyarà un carril reservat fins a l’altre costat de les Glòries. Diàriament, segons xifres del consistori, entren per aquest punt prop de 250 autocars, i en surten una xifra similar, el que suposa prop de 30.000 viatgers.

Tot això coincideix amb l’inici de les obres per connectar el tramvia a través de la Diagonal. Els treballs ja han començat en diferents punts de l’avinguda, i també a la mateixa plaça. A finals del 2023, aquest és el pla municipal, els usuaris del Trambesòs ja podran arribar fins a la parada de Verdaguer, a la cruïlla de l’avinguda amb el carrer de Girona.