Barcelonejant

Empresaris, polítics i la Copa Amèrica

De dilluns a divendres, dues festes han elevat el to de la ciutat. La d’aquest diari per l’entrega del premi a l’Empresa de l’Any i la de la inauguració de l’edifici Eina. Dos autèntics luxes.

Empresaris, polítics i la Copa Amèrica
3
Es llegeix en minuts

El director de EL PERIÓDICO, Albert Sàez, abans de començar la seva intervenció en la Gala de l’Empresa de l’Any va demanar un aplaudiment per la tornada a la normalitat. El cert és que el sopar de dilluns a la Llotja de Mar va ser el primer acte com els d’abans. D’abans de la pandèmia i, m’atreviria a dir, d’abans del procès. O sigui, que es va sopar però, el més important, és que es respirava cordialitat, respecte i un diàleg cortès entre els assistents.

Dels quatre polítics que van pujar a l’escenari, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni va ser el primer a prendre la paraula. Estava tan eufòric i necessitat per donar la notícia de la Copa Amèrica que la va deixar anar a la primera de canvi. Això sí, va demostrar el seu ‘fair play’ felicitant el conseller d’empresa, Roger Torrent, per la feina feta des de la Conselleria. La delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, va ser la segona a intervenir i una vegada més va demostrar que es prepara els discursos per a cada ocasió. Cosa que s’agraeix. Potser per això i per la seva frenètica activitat diària ja hi ha qui li augura una ràpida i ascendent carrera política.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, va destacar aquesta col·laboració entre el sector públic i privat que tan bons resultats ha donat a Catalunya històricament. Va tancar l’acte el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que sabia de què parlava malgrat no portar un discurs escrit. Va destacar la tasca de Noel, l’empresa de l’any, i la dels seus directors generals, Anna Bosch i Joan Boix. A tot això, no va tenir objeccions a lloar la col·laboració i la tasca del Govern d’Espanya per aconseguir entre tots la Copa Amèrica. No estem gaire acostumats que els polítics tinguin la valentia de destacar les coses bones que fan els seus rivals. Ni tampoc que ens animin a posar fi al derrotisme que ens envaeix aquests dies. Aragonès sembla assentat al seu lloc i sembla més disposat a treballar que a embolicar-se en polèmiques que no van enlloc. Els quatres van estar bé però s’haurien pogut estalviar un parell de minuts cada un. Qui hi érem presents ho hauríem agraït.

Catà, triomfadora de la nit

Va presidir l’acte l’editor de Prensa Ibérica, Javier Moll i la vicepresident Arantza Sarasola junt amb el president del Banc de Sabadell, Josep Oliu. Una de les triomfadores de la nit, i això que no tenia premi, va ser Aurora Catà. La presidenta de Barcelona Global i persona clau en la consecució de la Copa Amèrica no va passar inadvertida i va rebre felicitacions de tots els presents. També va rebre elogis el president del Cercle d’economia, Javier Faus, que també ha col·laborat des de la societat civil per portar aquest esdeveniment a Barcelona. Sense oblidar Damià Calvet, del Port de Barcelona, que va donar mostres de conèixer el port com casa seva. Hi havia el sempre discret, Sacha Michaud, un dels socis fundadors de Glovo, i el director de Relacions Institucionals i Seguretat del Banc de Sabadell, Álvaro Echevarría, que aquell mateix dia va esmorzar amb Florentino Pérez en un acte del president Pedro Sánchez a Madrid i va dinar amb el president Joan Laporta a Barcelona. Van coincidir l’expresident del Cercle d’Economia, Carles Tusquets, i l’aspirant a presidir aquesta institució, Jaume Guardiola. En fi, que sembla que ha tornat la normalitat.

Inauguració d’Eina Bosc

Notícies relacionades

Inauguració d’Eina Bosc Si dilluns es va celebrar l’acte empresarial més important dels últims temps, aquest divendres va passar el mateix, però del món cultural. La inauguració del nou edifici del Centre Universitari de disseny Eina va congregar el Ministre d’Educació, Miquel Iceta, la consellera d’Educació, Gemma Geis, i el tinent d’alcaldia Jordi Martí i no se’l van perdre els alcaldables Ernest Maragall i Elsa Artadi.

Toca felicitar la direcció del centre, encapçalada pel president de la Fundació Eina, Miquel Molins, per la rehabilitació d’aquest singular edifici ara reconvertit en Eina Bosc. Es tracta d’un espai espectacular on els estudiants podran donar curs a la creativitat. Doncs això, que a EINA també es respirava bon rotllo. És cert que, en aquest tipus d’actes, Iceta ho posa fàcil, però es nota que polítics, arquitectes, dissenyadors i altres personalitats del món cultural tenen ganes que torni la normalitat i desaparegui la crispació.