Opinió de Laia Bonet

El PSC demana repensar la superilla de l’Eixample de Barcelona abans d’aplicar els canvis a Consell de Cent

La tinenta d’alcalde i regidora de Mobilitat considera que hi ha «diferents maneres» d’afavorir la pacificació del trànsit

El PSC demana repensar la superilla de l’Eixample de Barcelona abans d’aplicar els canvis a Consell de Cent

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tercera tinenta d’alcalde de Barcelona i regidora de Mobilitat, Laia Bonet (PSC), ha qüestionat el model de superilla de l’Eixample, unes obres que comencen al juny i que estaran centrades al carrer de Consell de Cent. En una entrevista de Betevé aquest dimecres, Bonet ha dit que els socialistes comparteixen la necessitat de pacificar el centre de la ciutat, generar espai públic de qualitat i augmentar les zones verdes, però creu que «hi ha diferents maneres d’implementar-ho».

Així, ha defensat aquesta actuació, però compatibilitzant-la amb la mobilitat sostenible i el transport públic: «¿Ens podem permetre un Consell de Cent? Sí, sens dubte, però ens agrada més pensar amb lògiques com Pi i Margall», on també començaran les obres a l’estiu per transformar-la amb zones verdes i per als vianants.

No a la lluita contra el cotxe

La tinenta d’alcalde socialista ha demanat més temps per treballar en la proposta de Consell de Cent per «ajustar, reconsiderar i tornar a ajustar, si fa falta». «No pot ser una lluita contra el cotxe», ha dit. Bonet ja va expressar la setmana passada en una comissió d’estudi el temor que la superilla de l’Eixample comporti gentrificació i desigualtat entre carrers.

Notícies relacionades

Bonet ha apuntat quatre canvis que els socialistes consideren necessaris per a la implementació de la pacificació de Consell de Cent. En primer lloc, la també regidora de Mobilitat ha demanat repensar els girs obligatoris dels cotxes a les cantonades de l’eix pacificat: «Cal fer excepcions perquè en alguns casos el gir obliga a recórrer sis illes de cases per fer un tram de 150 metres, pot provocar una congestió enorme i no ens ho podem permetre«, ha defensat en la mateixa entrevista televisiva.

Més Bicing

També ha demanat afegir estacions de Bicing, donar espai a la cinquantena d’aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i ajustar les franges horàries de la càrrega i descarrega, un tema amb què «ja s’està treballant». L’ajuntament va presentar el projecte definitiu dels quatre eixos verds i les quatre places dels encreuaments del carrer de Consell de Cent la setmana passada. Les obres han de començar aquest juny i es preveu que la superilla estigui acabada el primer trimestre del 2023.