Operació de la Policia Nacional

Vídeo | Espectacular detenció a Barcelona d’un dels fugitius més buscats d’Europa

Se l’acusa d’estar implicat en el transport de més de 300 quilos d’heroïna de l’Iran a Eslovènia

Detenido en Barcelona un narco de la lista de fugados más buscados en Europa.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un dels fugitius més buscats d’Europa. L’arrestat, sota les inicials E. K., àlies ‘DEC’, formava part de la llista ‘EU Most Wanted’ publicada per l’Europol, que recull més d’un centenar de pròfugs perillosos. Se l’acusa d’estar implicat en el transport de més de 300 quilos d’heroïna de l’Iran a Eslovènia, fets pels quals s’enfronta a deu anys de presó. A més, en una altra intervenció diferent però també a Barcelona, va ser arrestat un altre pròfug reclamat per Alemanya per tràfic d’estupefaents. Les dues intervencions han sigut desenvolupades en el marc de la Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius (Enfast, per les seves sigles en anglès).

Considerat per les autoritats policials i judicials d’Eslovènia com un «objectiu d’alt valor», la investigació per a la localització d’E. K. va començar a finals de l’any 2019 amb un permanent contacte entre la Policia Nacional i la Policia d’Eslovènia. El continu intercanvi d’informació va permetre conèixer dades de les entitats falses que utilitzava, dels immobles en què havia viscut i dels vehicles que havia utilitzat. Així va ser com es va localitzar la seva vivenda en una urbanització de luxe en una localitat barcelonina al costat d’un camp de golf.

Actitud impredictible

Notícies relacionades

Les característiques de la zona, i l’existència d’un xat de residents per alertar de qualsevol presència estranya del qual podia formar part l’investigat, van obligar els agents a establir un dispositiu de vigilància en condicions complexes, lluny de la vivenda, des d’una zona boscosa. Una vegada confirmada la seva presència al lloc, la Policia Nacional va portar a terme la detenció amb el recolzament de dos agents eslovens desplaçats expressament al lloc. La perillositat del reclamat, possiblement armat i amb una actitud impredictible, va fer que els policies actuessin amb sorpresa i contundència per aconseguir el seu arrest.  

Els fets de què se l’acusa van tenir lloc entre el març del 2018 i el maig del 2019, quan, amb quatre persones més, va comprar drogues i va organitzar el transport de l’Iran a Eslovènia amb l’objectiu de vendre-les. A l’interior d’un contenidor es van emmagatzemar 800 bosses d’adhesiu ceràmic, on es van amagar 25 bosses especialment marcades i en què hi havia un total de 302,3 quilograms d’heroïna. El contenidor va arribar al port de Koper, a Eslovènia, i posteriorment, la càrrega va ser transportada fins al magatzem d’una empresa. Aquell mateix dia, el detingut, acompanyat per una altra persona, va arribar al lloc amb la intenció d’aconseguir les substàncies i va carregar en dos vehicles les 25 bosses d’heroïna. Per aquests fets s’enfronta a una pena de deu anys de presó.