Barcelonejant

La Diagonal està en venda

  • A la cocteleria Paradise s’entra travessant la porta d’una nevera. La màgia de Barcelona situa a aquest local del Born al podi mundial. Medalla de bronze. La d’or està reservada per als especuladors del terra immobiliari. La plata és de Lluís Llach.

La Diagonal està en venda
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Fa uns mesos Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman, explicava a les pàgines d’aquest diari que el constructor Gerald Hines va ser una de les persones clau en el desenvolupament del projecte de Diagonal Mar. Tot va començar el 1966, quan Hines va sobrevolar Barcelona en helicòpter i va decidir apostar per aquesta zona de la ciutat fins i tot qualificant el projecte d’arriscat. I els explico la història d’aquest promotor, empresari i filantrop nord-americà mort fa dos anys perquè ara la seva empresa està a un pas d’adquirir la torre del Banc Sabadell de la Diagonal cantonada amb Balmes.

De fet, ja existeix un preacord firmat. Fonts pròximes al Sabadell apunten que mantindran el logo ubicat a la part més alta de l’edifici i que la planta 22 continuarà sent propietat del banc, on seguirà la seu institucional. Als baixos i la primera planta seguirà l’actual entitat bancària. L’operació rondarà els 90 milions i s’hi construiran oficines.

El del Corte Inglés

Un cost inferior als 151 milions que Mersan Assets Management va pagar per El Corte Inglés de la Diagonal fa uns mesos, però allà hi havia més metres. En aquest edifici, a dues passes de Francesc Maciá, també s’estan construint oficines. En fi, que la Diagonal està en venda i el bon senyal és que hi ha compradors disposats a invertir.

I és que Barcelona no està en el seu millor moment, però el mercat de capitals torna a apostar per la ciutat i les últimes dades macroeconòmiques aparegudes demostren que la recuperació és real. De les grans ciutats, en els últims mesos, Barcelona és la que més ha reduït l’atur. Un -28,4% respecte a un -9,1% a Madrid. A tot això, augmenta la inversió en el mercat d’oficines i el d’inversors internacionals. Potser per això el Sabadell obrirà una moderna oficina, també a la Diagonal, per a residents estrangers. El nou ‘Welcome Hun’ prestarà tota mena de serveis per facilitar l’aterratge dels expatriats en una iniciativa pionera.

En fi, que aquesta setmana en què l’estrella de la Sagrada Família ha tornat a posar Barcelona al mapa hauria de servir per a l’inici de la recuperació. Per cert, Ada Colau no va voler ser a l’estrena lluminosa. Segurament va ser per una qüestió de fe, tot i que el seu càrrec hauria d'estar per sobre dels seus sentiments religiosos. De qualsevol manera, la ciutat comença a emetre brots verds i en això també tindrà alguna responsabilitat l’alcaldessa.

La millor cocteleria d’Espanya

Dijous a la tarda em vaig acostar a la cocteleria Paradise, al Born. No hi havia estat mai, però em va cridar l’atenció que la llista que va elaborar ‘The World’s 50 Best Bars’ l’hagi designat el tercer millor bar del món. Està situada al carrer Rec de Palau 4. Des del carrer un pot observar un petit establiment en el qual es pot demanar un bocata de pastrami o alguna ‘delikatessen’. No obstant, al costat de la petita barra, una vella nevera exerceix de porta d’entrada al Paradiso.

Notícies relacionades

M’exigeixen el certificat covid. Passo la prova i després de travessar la nevera observo una espectacular barra de fusta i una decoració molt cuidada. Em rep Emeli, l’amable encarregada danesa nouvinguda de la gala de Londres on van rebre el guardó. És feliç. Encara no hi ha el cap, Giacomo Giannotti, però quatre ‘barmans’ no deixen d’agitar les cocteleres. Doncs això, que darrere de la nevera hi ha Paradiso. Un altre racó al·lucinant de la nostra ciutat.

Lluís Llach a Luz de Gas

Aquesta setmana la sala Luz de Gas ha tingut un convidat especial. Durant dos dies Lluís Llach i els artistes que participaran en el concert del 18 de desembre al Palau Sant Jordi han començat els seus assajos. Després de 14 anys retirat, Llach liderarà un concert col·lectiu per a Debat Constituent. Una associació impulsada pel mateix cantautor amb la intenció d’establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. No obstant, des de l’organització m’asseguren que no serà un míting polític i que totes les cançons seran de Llach menys tres. Doncs això, que dimecres que ve faran l’últim assaig general i el divendres 18, tots al Sant Jordi. Potser és l’última vegada per veure Llach en un escenari. O no.