Recuperació de la fauna mediterrània

El Zoo de Barcelona reintrodueix espècies autòctones amenaçades

S’han alliberat exemplars de tortuga de rierol, tritó del Montseny i tortuga mediterrània

El Zoo de Barcelona reintrodueix espècies autòctones amenaçades

Zoo de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Zoo de Barcelona ha reintroduït al seu medi natural en els últims dies diversos exemplars d’espècies autòctones amenaçades, seguint el nou model de zoo, que busca potenciar la conservació i recuperació de la fauna mediterrània.

En un comunicat aquest diumenge, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que s’han alliberat diversos exemplars de tortuga de rierol (‘Mauremys leprosa’), tritó del Montseny (‘Calotriton arnoldi’) i tortuga mediterrània (‘Testudo hermanii’), catalogats com a

espècies en perill per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN).

Nou model de zoo

La tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Laia Bonet, ha dit que la funció del Zoo en el marc del seu nou model s’està demostrant «molt efectiva» en la conservació d’espècies en perill d’extinció, i demostra que no només pot sensibilitzar en la necessitat de preservar la naturalesa, sinó reintroduir espècies als seus hàbitats.

La setmana passada es va realitzar l’alliberament de 27 exemplars de tortuga de rierol al delta del Llobregat (Barcelona) i un codi amb què se les ha marcat permetrà fer un seguiment de la seva adaptació a l’espai.

Notícies relacionades

Aquest dimecres també s’han reintroduït a les Garrigues (Lleida) 51 exemplars de tortuga mediterrània nascudes al Zoo de Barcelona el 2020 i es farà el seu seguiment mitjançant gossos ensinistrats.

Com a part del projecte Life Tritó Montseny, aquests dies el Zoo també ha enviat al massís del Montseny (Barcelona) 58 larves més d’aquesta espècie endèmica catalana per continuar augmentant la seva àrea de distribució en l’hàbitat natural.