Restriccions per Covid

Colau insisteix en la reobertura de l’oci nocturn abans de les festes de la Mercè

  • L’alcaldessa de Barcelona ha reiterat que seria beneficiós un protocol per a la reobertura per «ajudar a descongestionar» les aglomeracions

  • Colau ha instat que no vol que es repeteixi el mateix descontrol de les festes de Sants i de Gràcia

A1-119563745.jpg

A1-119563745.jpg / JOAN CORTADELLAS (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat el Govern a treballar un protocol que permeti l’obertura de l’oci nocturn. Colau ha insistit que seria òptim si s’apliqués abans de les festes de la Mercè, ja que «ajudaria a descongestionar» i a evitar aglomeracions.

L’efecte crida

En declaracions a TV3, ha reconegut que si ja no hi ha toc de queda però l’oci nocturn continua tancat, es produeix un «efecte crida» que afavoreix les concentracions. També ha insistit que no és responsabilitat seva decidir sobre aquest protocol i tampoc ha volgut entrar en debats de si s’haurien de fer tests d’antígens a l’entrada dels locals o com s’hauria d’actuar, però sí que ha valorat que fa falta un pla «que no sigui obrir i ja està». «Si es distribueix l’oferta, pot ser positiu per a tothom», ha explicat.

Notícies relacionades

Colau ha reiterat que no vol que la situació es repeteixi una altra vegada: «Ja ho hem vist a Sants i a Gràcia». L’alcaldessa ha explicat que s’ha de buscar una alternativa per evitar que es concentri la gent al voltant de les activitats que estan regulades amb entrada i les mesures sanitàries necessàries. També ha explicat que, tot i que la població necessiti activitat lúdica, «no hi haurà festa al carrer a la Mercè, com l’any passat», ja que es provocaria un efecte crida de manera involuntària.

També, Colau ha tornat a defensar que, si continua la millora de les dades sanitàries i avança la vacunació, de manera progressiva i amb condicions, es podran reobrir aquestes activitats. «Si li dius a la gent que pot sortir però hi ha poca oferta, hi ha un desequilibri i s’ha d’equilibrar», ha valorat. Però ha assegurat que igualment a la Mercè hi haurà reforços de seguretat i neteja, i que també s’està treballant amb la màxima lleialtat i col·laboració amb la Generalitat.