A l’octubre

Montjuïc organitza un cap de setmana cultural per acostar-se als barcelonins

La muntanya es vol mostrar com un pulmó cultural ple de possibilitats d’oci i recuperar l’esperit del 1929

Fundación Joan Miró en el parque de Montjuic

Fundación Joan Miró en el parque de Montjuic / Delegaciones

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Montjuïc necessita un projecte. Un projecte que recuperi la muntanya, que l’acosti a la ciutat i als seus habitants. Per a això es necessiten diverses inversions, des d’una presència més gran del transport públic a una millor visibilitat de tots els equipaments culturals i esportius que aglutini l’espai i que no són pocs, des de la Fundació Joan Miró al Teatre Lliure passant per l’Anella Olímpica i el Jardí Botànic. L’ajuntament s’hi ha posat i per això ha arrencat la iniciativa ‘Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura’. Un cap de setmana, el 16 i 17 d’octubre, durant el qual la muntanya s’omplirà d’activitats culturals i d’oci per a tota la família organitzades per 22 dels equipaments que acull el parc. 

Notícies relacionades

L’objectiu és oferir a la població barcelonina una nova oportunitat per redescobrir la zona que, segons el consistori, és «un pulmó cultural de gran nivell», i «establir sinergies entre els equipaments amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Universal de 1929», moment en què es va urbanitzar la muntanya. Així com posicionar el parc com «un espai obert i accessible, amb una oferta cultural, de naturalesa i d’oci de qualitat». De manera que les activitats combinaran itineraris teatralitzats amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, intervencions participatives, música, dansa i teatre. 

La iniciativa s’emmarca en el Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc 2019-2029 i està finançada pels mateixos equipaments i l’ajuntament a través del districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) i la taxa turística.