Desallotjades 4.100 persones a Barcelona en la primera nit sense toc de queda

2
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat unes 4.100 persones a Barcelona en la primera nit sense toc de queda, de les quals 2.100 han sigut dispersades a les zones de platja de la ciutat i 2.000 més a Gràcia, on se celebren les festes del barri.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebutjar ahir la proposta de la Generalitat de prorrogar una setmana més el toc de queda a 148 municipis i limita l’aplicació d’aquesta restricció únicament a 19 localitats, entre les quals no es troben Barcelona ni la seva àrea metropolitana, a partir de la matinada passada, davant la millora de les dades sanitàries.

Segons han informat a Efe fonts dels Mossos, a les zones de platja de la capital catalana han sigut desallotjades unes 2.100 persones, majoritàriament a la platja de Sant Miquel i a la de Somorrostro, que participaven en ‘botellons’ i en concentracions multitudinàries contravenint les mesures Covid.

L’altre punt de Barcelona en el qual ha actuat el dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana ha sigut el barri de Gràcia, que celebra les seves festes veïnals, on han sigut desallotjades unes 2.000 persones en diferents places i carrers, i la que ha congregat un major nombre de ciutadans ha sigut la plaça John Lennon.

Durant el dispositiu d’aquesta matinada passada, els dos cossos policials no han posat cap sanció ni s’ha registrat cap incident destacable.

«Estem aplicant un dispositiu per combatre la saturació d’espais, no per sancionar, sinó per buidar els excessos de concentració de persones», ha dit el tinent alcalde de Prevenció i Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en declaracions a Rac1.

El dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana al barri de Gràcia ha començat cap a les 02.15 hores de la matinada, quan agents dels dos cossos han acompanyat els serveis de neteja de l’ajuntament, el qual ha convidat els congregats a dispersar-se, i ha finalitzat cap a les 05.00 hores.

Notícies relacionades

Fonts municipals han assenyalat a Efe que aquest dispositiu a Gràcia ha durat aproximadament una hora més que les nits precedents a causa de la retirada del toc de queda, i que els congregats han abandonat la zona voluntàriament quan se’ls ha requerit.

Per a la pròxima nit, Mossos i Guàrdia Urbana mantindran un dispositiu similar, coincidint amb la primera nit en cap de setmana sense toc de queda.