La pandèmia a Catalunya

El Govern, després del revés del TSJC al toc de queda, critica que els jutges «facin d’epidemiòlegs»

  • L’Executiu d’Aragonès estudia ara alternatives per mantenir el toc de queda a les grans ciutats

El Govern, després del revés del TSJC al toc de queda, critica que els jutges «facin d’epidemiòlegs»
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’anul·lar el toc de queda a gairebé tot Catalunya ha caigut com una gerra d’aigua freda en el Govern, que ha «lamentat» que «una vegada més els jutges facin d’epidemiòlegs». L’Executiu català està analitzant la resolució judicial per estudiar si hi ha alternatives i per mantenir el toc de queda a les grans ciutats.

El Govern havia sol·licitat al TSJC el seu aval per endurir el toc de queda nocturn vigent a Catalunya per controlar la pandèmia del coronavirus i tenia intenció que es mantingués en 148 municipis catalans. El tribunal només ha autoritzat a mantenir aquesta restricció a la mobilitat en 19 municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos.

Notícies relacionades

Per contra, el Govern sol·licitava aquest toc de queda per a 148 municipis amb una incidència acumulada en set dies superior als 125 casos per 100.000 habitants. I comptava que entrés en vigor aquest divendres 20 d’agost i durant un període de 7 dies. La decisió del tribunal obliga ara l’Executiu a buscar alternatives.

Segons els criteris del TSJC, la restricció sol es podrà aplicar a Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Mora d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.