Equipament escolars

La meitat de les escoles públiques de Barcelona, en obres aquest estiu

L’Ajuntament i la Generalitat invertiran 32 milions d’euros en les reformes, que afecten 154 centres educatius de la ciutat

A1-119731289.JPG

A1-119731289.JPG / ACN (ACN)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest estiu més de la meitat dels centres educatius públics de Barcelona (un total de 154 escoles i instituts), estaran en obres, aprofitant el període de vacances escolars, segons han indicat aquest dimarts l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, i el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray. Seran, en global, 207 les actuacions de millora o reforma que s’emprendran les pròximes setmanes, en què el Consorci d’Educació de Barcelona invertirà 32,1 milions d’euros.

El pressupost –22 milions procedents de les arques municipals i 9,97 milions més de la Generalitat– inclou la construcció d’un nou centre educatiu, l’institut Angeleta Ferrer, a l’Eixample; grans actuacions de reforma, millora o ampliació en sis centres més; i obres menors en 147 centres, com tasques de pintura, construcció de cuines, millores d’accessibilitat, façanes o banys, entre altres.

«No sempre ha sigut així. Venim d’èpoques prèvies de forta desinversió en l’educació pública i als centres educatius. Aquests anys ens hem esforçat molt a revertir aquesta situació d’abandonament en la inversió», va dir Colau, que va fer especial èmfasi en els avanços ecològics que s’introdueixen amb energia verda a 41 escoles i la transformació dels patis en «refugis climàtics», entre altres accions.  

 D’altra banda, el conseller d’Educació ha reivindicat els 9,95 milions que invertirà la Generalitat a les escoles barcelonines aquest estiu –3,53 dels quals serviran per construir l’institut Angeleta Ferrer–, així com els 25 milions d’euros que ja s’estan executant per a la construcció de nous centres a la ciutat. Gonzàlez-Cambray ha recordat que, aquest nou curs escolar, Barcelona comptarà amb set nous centres educatius públics: quatre dels quals eren, fins ara, concertats; però que s’incorporaran a la xarxa pública d’escoles de la Generalitat

Notícies relacionades

«Millorar l’escola, la transformació educativa, l’equitat i la igualtat d’oportunitats, és inseparable», ha afirmat el conseller, que ha reivindicat la necessitat de combatre la segregació escolar i el compromís del Govern amb l’augment i millora de l’oferta pública d’educació, en les seves paraules.

El conseller ha agraït la implicació econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i ha afirmat que el Govern «cada vegada inverteix més» en educació a la ciutat, i ha recordat que l’octubre del 2020 va firmar un acord per afegir a la inversió en construcció un total de 52 milions d’euros en 7 anys per fer obres al servei de la pedagogia i l’alumnat. També ha recordat que la pandèmia de la Covid-19 no ha acabat, però ha afirmat que les escoles obriran al setembre sigui quina sigui la situació sanitària: «No hi ha alternativa a obrir les escoles, és l’única manera de garantir la igualtat d’oportunitats i transformació del sistema educatiu», ha afirmat.