Nomenament

Ada Colau, líder a Europa de la xarxa mundial de ciutats contra el canvi climàtic

  • L’alcaldessa de Barcelona relleva l’alcalde de Londres com a vicepresidenta de la comissió directiva del C40

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha sigut elegida vicepresidenta de la comissió directiva del C40, l’òrgan principal de la xarxa mundial de ciutats compromeses en la lluita contra el canvi climàtic, fet que la converteix en la líder de l’organització a Europa. Colau relleva en el càrrec Sadiq Khan, alcalde de Londres i compartirà la seva tasca al capdavant de la vicepresidència amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, integrant de la comissió directiva. El C40 està presidit per l’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, acabat de nomenar ambaixador dels EUA a l’Índia pel president Joe Biden.

Notícies relacionades

Les ciutats que integren el C40 sumen 700 milions d’habitants i representen el 25% de l’economia mundial. L’organització pretén donar compliment als Acords de París subscrits pels estats el 2015: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables i equitatives.

Reconeixement

L’ajuntament veu en la designació de Colau un reconeixement a l’aposta del seu govern per mesures vinculades amb l’objectiu de frenar la contaminació, com el pla de les superilles, el pla Clima –que es proposa reduir en un 45% les emissions per ciutadà el 2030–, el projecte Protegim les Escoles i el Pla de Mobilitat Urbana, que es marca com a objectiu reduir el trànsit del vehicle privat en un 25%. Barcelona, capital mundial de l’alimentació sostenible, vol aprofitar la xarxa C40 per incentivar el paper de les ciutats en la transformació del model alimentari.

Temes:

Ada Colau