Xoc premeditat

La Fiscalia investiga el taxista que va envestir un motorista amb un nen a Barcelona

L’autoritat del taxi suspèn la credencial del conductor després de la identificació de la Guàrdia Urbana

Élite Taxi s’afegeix a la denúncia i adverteix que «no hi ha excuses ni atenuants»

La Fiscalia investiga el taxista que va envestir un motorista amb un nen a Barcelona

Motoristes BCN / Twitter

4
Es llegeix en minuts

La Fiscalia investiga l’incident que es va produir aquest dimecres a Barcelona quan un taxista va envestir una moto en què viatjava un nen com a acompanyant i va continuar circulant per la Travessera de Daltde Barcelona, a l’altura del carrer de La Granja sense aturar-se, en un aldarull que s’ha fet viral en les últimes hores a les xarxes socials després de la denúncia de Motoristes BCN:

La Fiscalia actua després de la identificació del taxista per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ho ha anunciat a través d’un comunicat:

D’altra banda, l’Institut Metropolità del Taxi (Imet), que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), suspendrà la credencial del conductor del taxi fins a la incoació d’un expedient sancionador. L’Imet ha incoat un expedient informatiu per conèixer els fets i també es personarà al jutjat com a part interessada per defensar els drets dels ciutadans i del col·lectiu professional de taxistes.

Mesures cautelars

Ha demanat al titular de la llicència que identifiqui el conductor del taxi en el moment de l’incident, qui haurà de comparèixer a la seu de l’Imet, moment en què es dictarà, en aplicació d’una mesura cautelar d’acord amb l’article 57.1 del reglament, la suspensió de la seva credencial.

A més del ministeri públic, el sindicat majoritari dels taxistes a Barcelona, Élite Taxi, ha anunciat que també el denunciarà i s’ha sumat a la condemna dels fets, després que també l’identifiquessin. «Condemnem enèrgicament aquest fet, com no podria ser de cap altra manera. És un procedir impropi per part de qualsevol conductor, i molt més encara per part d’un professional del volant», ha afirmat en un comunicat, que ha reiterat que no hi ha cap «excusa ni atenuant» que justifiqui els fets.

Insults i agressions prèvies

Segons el sindicat, que cita testimonis, prèviament el motorista s’havia comportat de forma agressiva, colpejant el taxi i insultant reiteradament el conductor.

«Els taxistes fa molts anys que patim assetjament als carrers de diferents formes, però el nostre col·lectiu està ple de professionals amb un alt sentit de la responsabilitat» i actes com el que ara s’investiga «són una excepció, que no pot tacar el bon comportament i humanitat de tot un col·lectiu», ha conclòs el sindicat.

Impacte contra la mitjana

La brusca maniobra del taxista ara investigat va provocar que el motorista perdés el control de l’escúter i que el nen impactés contra terra, a qui li va caure a sobre tant la moto com l’adult, com es pot comprovar en el vídeo. El taxista, a més, arriba a xocar contra la mitjana de la Travessera i pujar la roda del vehicle a la vorera enjardinada. No obstant, prossegueix la marxa fent cas omís de l’accident.

Les topades entre turismes (siguin taxistes o no) i motos són freqüents a Barcelona. La peculiaritat d’aquest cas és que hi havia algú gravant el que passava amb un mòbil. Aquesta circumstància va portar Élite Taxi a prendre partit ràpidament, el mateix dijous, després que els fets es viralitzessin: va identificar el vehicle i va advertir que el denunciaria davant l’autoritat que regula el servei, l’Institut Metropolità del Taxi (@AMBtaxi).

Notícies relacionades

El sindicat titlla de «tarat» el taxista que envesteix el motorista i reclama «justícia». Des del primer moment va advertir que informaria la Guàrdia Urbana i va donar les gràcies als professionals del sector que, una vegada divulgada la gravació, s’han abocat per identificar-lo. En el moment en què es produeix el xoc, el taxi porta la llum de servei encesa (aplicant la tarifa 2), cosa que fa pensar que, a més, transporta a algun passatger al seu interior, cosa que ha provocat que l’Imet consideri que es va posar en perill la integritat dels usuaris.

Una segona moto sense escrúpols

Una altra de les circumstàncies que ha cridat poderosament l’atenció dels qui han vist el vídeo és que hi ha una segona moto que presencia la disputa de trànsit però no fa res per socórrer el menor d’edat o el conductor que impacta contra l’asfalt. En aquest segon vehicle també viatgen dues persones i, sobretot l’acompanyant, es gira diverses vegades per mirar als accidentats, però continua circulant sense detenir-se, igual que el taxista.