On Catalunya

Dispositiu de seguretat

Barcelona impedirà creuar la Barceloneta per anar a la platja en la revetlla de Sant Joan

En aquest mapa podeu consultar totes les fogueres i revetlles que es realitzaran a Barcelona la nit de Sant Joan

¿Què es podrà fer i què no per Sant Joan 2021 a Catalunya?

BARCELONA 23/06/2018 Verbena de Sant Joan en la playa de la Barceloneta. FOTO : ALVARO MONGE

BARCELONA 23/06/2018 Verbena de Sant Joan en la playa de la Barceloneta. FOTO : ALVARO MONGE / ALVARO MONGE (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana impedirà arribar o sortir de la platja travessant el barri de la Barceloneta la nit de la revetlla de Sant Joan, i només es podrà accedir sense vehicle privat pels extrems, amb controls d’aforament i sense alcohol ni equips de música. Aquesta mesura es pren després que els veïns d’aquest barri demanessin la dimissió de tots els responsables municipals de l’Ajuntament de Barcelona per la seva «falta d’implicació i deixadesa de les seves funcions públiques cap al barri». Els representants veïnals han responsabilitzat Ada Colau, Jaume Collboni, Albert Batlle i Jordi Rabassa i els acusen de «mercantilitzar l’espai públic, malmetre l’entorn i destrossar la pau social».

Dispositiu de seguretat

L’alcaldessa Colau ho ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del dispositiu de seguretat i neteja per a la revetlla de Sant Joan a tota la ciutat.

«No permetrem el descontrol a les platges de Barcelona», ha afirmat l’alcaldessa, que ha reconegut que està havent «abusos» i ha fet una crida a la ciutadania perquè «respecti l’ús col·lectiu de la platja i el descans dels veïns» qualsevol nit, no només la de Sant Joan.

150 efectius de la Urbana i 24 informadors

La Guàrdia Urbana destinarà 150 efectius al dispositiu de seguretat, la majoria dels quals serà a les platges. També hi haurà un reforç específic dins del barri de la Barceloneta per sancionar les conductes que impedeixin el descans veïnal. De 20.00 hores a les 3.00 hores hi haurà, a més, un grup de 24 informadors a les platges, per vetllar pel civisme.

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha explicat que es realitzarà un dispositiu conjunt amb els serveis de neteja, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària, i ha apel·lat a realitzar «una festa de Sant Joan festiva i familiar», segura i cívica. Ha detallat que, a més de limitar l’accés al front marítim, hi haurà 125 casetes per comprar petards a la ciutat, que el Metro estarà obert tota la nit.

Xiringuitos oberts fins a les 3.30 hores

També ha expressat que per intentar regular l’activitat d’oci, els xiringuitos de la platja podran obrir fins a les 3.30 hores. Per la seva part, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que 1.287 treballadors netejaran la ciutat amb 637 vehicles, es facilitaran 2.685 papereres, 2.130 espais per tirar envasos i 106 contenidors addicionals. Es col·locaran 275 lavabos per poder oferir servei a les persones, i des de primera hora del dia 24 es desplegaran més de 300 operaris de neteja «amb l’objectiu de tenir les platges a punt per a l’ús dels banyistes», ha assegurat Badia.

Notícies relacionades

El director de Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Bombers, Sebastià Massagué, ha assenyalat que durant la revetlla han reforçat la plantilla amb 104 bombers i 22 comandaments –més que en els últims anys–, «s’ha reforçat el centre gestor d’emergències per poder atendre la demanda» i es realitzaran controls preventius de les fogueres.