Més sostenible i ràpid

Inaugurada la ‘Cuca de Llum’, el nou funicular del Tibidabo

  • Colau defensa que amb aquest nou vehicle el parc d’atraccions està «encara més ben connectat» a la ciutat

Inaugurada la ‘Cuca de Llum’, el nou funicular del Tibidabo

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou funicular per arribar fins al Tibidabo ja està en funcionament. La Cuca de Llum substitueix l’anterior vehicle de 1958 i forma part del procés de renovació del parc en la seva reobertura després de la pandèmia. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que, al costat d’altres autoritats locals, ha fet el primer viatge inaugural, ha assegurat que ara el parc d’atraccions està connectat «encara millor» amb la ciutat.

«Aquest funicular és del futur perquè és sostenible, més ràpid, més capacitat i més segur», ha reivindicat l’alcaldessa abans d’emmarcar aquest nou funicular en un projecte molt més ampli que persegueix «reduir l’ús del vehicle privat i fer que la mobilitat sigui més eficaç i eficient».

A més, Colau ha assenyalat que al costat de la ‘Cuca de Llum’ s’ha posat en marxa una flota d’autobusos que connectaran diversos punts de la ciutat amb el telefèric «perquè sigui més fàcil» arribar fins al Tibidabo. «No hi ha millor manera de celebrar el 120è aniversari del parc que recuperant aquest funicular històric, que forma part de la nostra memòria més emotiva de la nostra ciutat», ha assenyalat.

L’essència de la ciutat

Notícies relacionades

En el mateix sentit, el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi i president del Tibidabo, Albert Batlle, ha apuntat que tots els barcelonins tenen un record del Tibidabo: «És un equipament a la vena dels ciutadans». A més, respecte a l’obertura després de la pandèmia del coronavirus, ha assegurat que Barcelona és «capaç de reinventar-se i recuperar-se una i mil vegades» i ha pronosticat un gran estiu per a la ciutat.

L’arquitecte encarregat del projecte, Josep Miàs, ha destacat «la sort de tenir un parc d’atraccions al lloc més emblemàtic de Barcelona» i ha afirmat que pocs parcs al món tenen aquesta situació tan privilegiada, en les seves paraules.

Temes:

Tibidabo