Tendència urbana

Les terrasses d’hotel de Barcelona recuperen el pols estival

  • Mig centenar d’establiments oberts s’aboquen als seus espais a la fresca amb gastronomia, cocteleria, música en directe i activitats per anar reprenent l’anhelada normalitat

210610JM EL PERIODICO
Vuelven las terrazas de hotel. 
- la del Motel One
- la del Sir victor 
- la del nh calderon. 

Barcelona 10/6/2021

210610JM EL PERIODICO Vuelven las terrazas de hotel. - la del Motel One - la del Sir victor - la del nh calderon. Barcelona 10/6/2021 / Joan Mateu Parra

6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Deixant enrere mesos de tancament o d’activitat a mig gas, els hotels barcelonins no només van reobrint a poc a poc per allotjar de nou els visitants de la ciutat, sinó que s’afanen a recuperar el pols estival amb el seu àlter ego lúdic: les fantàstiques terrasses que s’amaguen als seus terrats o patis interiors. Gairebé mig centenar ja estan operatives amb una oferta que inclou de la cocteleria a la gastronomia, passant per música en viu, activitats culturals, vermuts i molt més. Tot i que en els nous temps el seu valor més cotitzat és exercir de punt de socialització a la fresca, amb totes les mesures sanitàries exigibles, vistes panoràmiques en molts casos i opcions per disfrutar-les a qualsevol hora del dia.

L’any 2020 va deixar enrere una conjuntura hotelera singular, en què a causa de les restriccions i l’aturada turística molts establiments van optar per tancar, tot i que alguns només van mantenir viva l’activitat de les seves terrasses per evitar que aquests semblessin abandonats i alhora oferir un servei orientat –en aquesta ocasió– només a la ciutadania. Ara, amb un 41,3% d’hotels reoberts (181) fins ara, les terrasses operatives ronden el mig centenar, amb especial presència dels de 4 i 5 estrelles. Un any normal, l’oferta completa s’hauria situat entre 80 i 90, apunten fonts del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Amb la millora de les dades epidemiològiques i de la vacunació no n’hi ha hagut prou perquè el sector recuperi la seva exitosa Setmana de les Terrasses, en què se solen proposar centenars d’activitats i tallers gratuïts (s’abona només la consumició) als espais oberts dels hotels. Amb una ocupació encara baixa i molts treballadors en erto, aquest desplegament haurà d’esperar l’any que ve. Però la patronal sí que presumeix de l’«esforç individual de molts operadors» que, en una mesura o una altra, han elaborat la seva pròpia programació estiuenca potenciant les tapes cap al tard, el cine a la fresca, o els ‘brunchs’ de cap de setmana.

Tots els establiments actius i les seves propostes i informació es poden consultar durant tot l’estiu en mesqhotels.cat, la guia d’activitats hoteleres que articula el gremi.

Amb banda sonora

L’apartat gastronòmic i de copes potser és el més universal: des del migdia fins a la nit són molts els hotels amb opció de dinar i sopars més formals o en fórmules de tapes. Entre molts exemples figuren Alaire (Condes de Barcelona) amb vistes sobre el passeig de Gràcia, còctels al vespre i tapes informals; el Patio de l’Alexandra ofereix l’opció a la fresca de degustar les seves carns (restaurant Solomillo) al pes; el Terrat del Mandarin Oriental és l’escenari perfecte per degustar cuina peruana de Gastón Acurio; la Terrassa del Pulitzer per a coques artesanes fetes al seu forn; els plats del xef Aurelio Morales triomfen al menú de migdia de la Terraza del Claris (precursora del terrasseig hoteler local); les carns del Fire del Hotel W donaran pas des del 23 de juny a The Bonfire en format de terrassa, que conviu amb Salt, mentre que els ‘brunch’ per als qui ja s’han acostumat a dinar abans tenen entre els seus millors aliats les terrasses Vivi del Kimpton Vividora (una de les més noves de la ciutat, fins i tot amb barbacoa), la de l’H10 Port Vell i el luxós mirador Verbena (Monument Hotel, amb la cuina de Martin Berasategui en plats informals per compartir en taules o ‘chill out’, un menú de migdia de 28 euros, i ‘brunch’ el primer i tercer diumenge de cada mes, així com de còctels d’alta volada). Sense oblidar la bona relació qualitat– preu que en ple Port Vell ofereix la del Duquesa de Cardona, amb menús executius i carta mediterrània per a dinars, sopars i glops a la nit, als quals s’uneix el vermut de cap de setmana. O l’assessorament del xef Nandu Jubany a la nova carta de temporada de La Dolce Vitae (Majestic), que inclou fins i tot arrossos variats i plats de proximitat.

Aquest espai destaca per la seva oferta musical de dijous a diumenge, en directe i amb ‘dj’ a la tarda. La banda sonora també és un aliat imprescindible a The Top (una de les més animades sempre, la Gallery Hotel), a Palo Cortao (el pati amb encant del Brummell), al Cel del Born (al Ciutat de Barcelona, que també ofereix mercats ambulants), a la del Gran Hotel Havana, la del Vila Emilia, el Negresco Princess, a La Terrassa del Pulitzer, la del Royal Passeig de Gràcia (també amb brunch-vermut), la d’Alaire Ramblas (Hotel España Ramblas) i The Rooftop al Sir Victor (on, a més, hi ha carta saludable i un ambient molt ‘cool’).

Un altre reclam que esgrimeixen cada vegada més hotels per atraure la ciutadania no allotjada són els anomenats ‘day pass’, que permeten amb el pagament d’una entrada disfrutar d’una jornada a les instal·lacions d’estiu, fins i tot les de gran luxe. Aquest any ho mantenen l’Arts, per disfrutar dels seus jardins i piscina per 60 euros (inclou un crèdit de 20 per al seu restaurant Marina i pàrquing). La resta de la seva proposta estival inclou nits de jazz (dissabtes), tardes a la fresca amb ‘dj’ i tapes creatives, i vetllades amb Moët Chandon (amb ostres, caviar o foie en el seu ‘chill out’) cada dos dijous, així com els seus sopars informals de tapes al P41 Bar. També proposen un passi el Hilton Diagonal Mar (el seu hedonista Purobeach és un dels imprescindibles de l’estiu, on els divendres punxaran Willy Puig i Guille Milkyway). Amb entrada d’una jornada també es pot accedir al Setè Cel de l’America Barcelona (25 euros per terrassa i piscina amb una consumició). 

L’entrada d’un dia també és un reclam per descobrir la piscina i el romàntic jardí inspirat en els anys 20 del terrat de 1.500 metres quadrats Rooftop Garden (Hotel Palace). Però és només una de les moltes opcions que ha desplegat l’hotel amb l’agenda estival més intensa de tota la ciutat. Programen cine a la fresca de dijous a diumenge en gandula o banc (25 euros amb copa i crispetes incloses), Art&Drinks (‘masterclass’ de Martinis i taller d’il·lustració) cada dimarts de juny, Brunch & Vinyls els dissabtes, vermuts i molt més.

Notícies relacionades

No obstant, no és necessari buscar una excusa per visitar aquests espais ideals com a ‘afterwork’ o per veure el capvespre. Si es busquen panoràmiques sobre diferents racons de Ciutat Vella, no poden faltar visites a Roba Estesa (Hotel Neri), The Roof (The Barcelona Edition, al costat de Santa Caterina), el Cel del Born (Ciutat de Barcelona, l’Ohla Barcelona en plena Via Laietana, L’Informal (encantador terrat davant el Port Vell de Serras Hotel)… Els 360 graus des de Rooftop Trafalgar (Yurbban Trafalgar), sense oblidar els jardins i patis sense vistes però amb ànima com el Pati dels Tarongers (Mercer) o el del Barcelona Catedral.

A dalt o a l’interior d’illa

La ruta per l’Eixample té molts altres asos ocults, com El Til·ler de l’H10 Mimosa, el jardí Batuar de Cotton House en un interior d’illa preciós, el mirador des de la Gran Via amb barbacoa inclosa de Casa Bonay, el fabulós horitzó urbà des d’Eleven al Gran Hotel Calderón a la rambla Catalunya (primera cocteleria d’Europa amb segell World Class), The Patio al Seventy Barcelona, la joieta d’El Bosc al Barcelona 1882 a un pas de la Sagrada Família, entre molts d’altres. Allunyant-se una mica del centre, la nova Barcelona es divisa d’allò més bé des de la planta 19 del Novotel Barcelona City (batejada Zity, a la Diagonal), la calma es respira a un pas de la Ciutadella al jardí interior del trencador Motel One, mentre que The Clock, a dalt del Catalonia Plaza, continua sent imprescindible per contemplar Montjuïc en gran.