Cinquanta policies

Inspecció sorpresa de treballadors sense contracte als Encants de Barcelona

  • Una quarantena d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i una desena dels Mossos d’Esquadra han acompanyat els inspectors de Treball

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una inspecció laboral acompanyada de cinquanta policies ha sorprès aquest divendres al matí els treballadors dels Encants de Barcelona. Els funcionaris a càrrec de la inspecció havien requerit l’acompanyament dels agents per desenvolupar la revisió, cosa que ha generat un desplegament policial amb pocs precedents al recinte. Han donat cobertura als inspectors uns quaranta agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i una desena dels Mossos d’Esquadra, que s’han ubicat en l’entorn del mercat i de Glòries.

Notícies relacionades

Als Encants es porta a terme a les vuit del matí la subhasta dels ‘dots’. Aquests arriben abans de les sis del matí en camions i requereixen l’ajuda de treballadors que acudeixen per descarregar-los, traslladar-los i preparar-los a l’interior del recinte. Les persones que porten a terme aquesta tasca sovint ho fan sense contracte laboral, segons sospitava la inspecció. Una situació de vulnerabilitat agreujada durant la pandèmia i que implica, entre altres coses, que no comptin tampoc amb una assegurança en cas d’accident. La inspecció d’aquest divendres, que ha considerat necessari acudir-hi en companyia d’agents policials per evitar un conflicte, pretenia ser, entre altres coses, un toc d’atenció als responsables de les empreses que contracten en negre aquests treballadors.

Segons fonts policials, el desplegament ha començat abans de les sis del matí però a les vuit i cinc minuts ja han començat a entrar els primers paradistes al mercat. No obstant, en declaracions a BTV, Josep Nebot, ha qualificat de «desproporcionat» el desplegament i ha lamentat que la inspecció hauria pogut efectuar-se sense tancar les instal·lacions, ja que això ha obligat a retardar la subhasta.