Barcelonejant
De bledes, embotits i l’Ecuestre
L’objectiu principal dels germans Ametller és promoure un estil de vida més saludable i sostenible que col·labori en la reducció d’emissions. És a dir, intentar canviar el món venent bledes
Em trobo al Círculo Ecuestre a Ousman Umar, un jove ghanès que ha passat d’immigrant a emprenedor com a president de l’oenagé Nasco
El Círculo Ecuestre és un dels clubs privats de més tradició d’Europa. Un lloc de reunió de la societat civil on fins fa molt poc els homes només podien entrar amb corbata. Fa unes setmanes, em van comentar que a l’Ecuestre ja no es respira olor de naftalina i que ara l’ambient és més modern i casual. Dilluns vaig tenir ocasió de comprovar-ho. Em van citar per a una reunió. A l’entrar, mentre m’identifico, em prenen la temperatura i em creuo amb Enrique Lacalle, un soci d’avançada edat observa, sense dissimulació, els meus pantalons.
Dedueixo que anar amb uns texans foscos no està ben vist. No obstant, aquesta mirada contrasta amb l’amabilitat dels empleats i amb la presència d’un bon nombre de joves empresaris. Tant és així que em trobo Ousman Umar. Un xaval que amb 13 anys va abandonar la selva de Ghana, va travessar caminant el Sàhara, va superar el mar en pastera i va recalar a Barcelona, on va viure al carrer fins que la Montse el va acollir. Doncs sí, dilluns assistia amb vestit i corbata a una cita amb Ramon Palou, un altre bon coneixedor del continent africà i amb una sensibilitat social demostrada en la seva etapa com a vicepresident de la fundació del Barça.

Umar n’és un exemple, però, desgraciadament, una excepció. Ha estudiat dues carreres, parla diversos idiomes i presideix l’oenagé Nasco per ajudar els seus germans. En fi, que ha passat d’immigrant a jove emprenedor. Dilluns em va regalar el seu segon i interessant llibre, ‘Desde el país de los blancos, i diu que ha d’assistir a unes classes de protocol per poder anar a recollir el premi Princesa d’Astúries que li han atorgat. Està sorprès perquè encara no li han dit ni el dia ni el lloc...
Amb bledes es pot canviar el món
Dimarts em vaig quedar més tranquil després d’escoltar el meteoròleg i físic de TV-3 Tomàs Molina afirmant que el món no s’acaba. Ho va fer en la primera d’un cicle de conferències que ha organitzat Ametller Origen i que tractava sobre el canvi climàtic. Va ser interessant la tertúlia protagonitzada pel periodista Xavier Mundó, Molina, Cori Calero i Miquel Torres de Familia Torres però, més encara, veure amb la passió que expliquen l’evolució de l’empresa Ametller els seus dos propietaris, socis, amics i germans. Em refereixo al Josep i al Jordi. Ells, a base d’esforç i creativitat, han engegat en només 20 anys una de les empreses més exemplars del sector de la distribució alimentària mentre han dignificat la professió de pagès. No obstant, el seu principal objectiu és promoure un estil de vida més saludable i sostenible per a la reducció d’emissions de CO2. O sigui, intentar canviar el món venent bledes. Així ho va explicar el Josep i així ho senten.
De Noel a Vall d’Hebron
Notícies relacionadesHi ha empresaris i empresaris, i Anna Bosch pertany al grup d’aquests que, com els Ametller, no es conformen només amb guanyar diners i destinen part del seu temps i beneficis a ajudar els altres. Anna Bosch és d’Olot, però me la vaig creuar al passeig de Gràcia. La conec des de fa temps, ja que el seu marit, Joan Boix, va ser vicepresident econòmic del Barça en l’esplendorosa època de Laporta i Guardiola. L’Anna i el Joan són els directors generals de Noel Alimentaria. Una empresa càrnia líder al seu sector, però l’Anna comparteix la seva feina diària amb la presidència de la Fundació A. Bosch, que promou la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques de les malalties infantils.

L’Anna m’explica que ara treballen en un projecte per al qual necessiten ajuda. La seva fundació juntament amb la Fundació Aladina i Small han unit esforços per transformar i millorar l’àrea d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron. El seu objectiu és recaptar sis milions d’euros per portar a terme una remodelació integral de les instal·lacions i així millorar el benestar emocional dels nens allà ingressats. M’ho explica amb tanta passió que tots estem obligats a ajudar-los. El projecte s’anomena ‘realidadmejorada.org’. Un dels primers a col·laborar i promocionar-lo ha sigut Luis Enrique. Com diu al vídeo l’exentrenador del Barça: «Tot pels nens».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- 40 anys de ‘retorn al futur’ Un DeLorean es passejarà el dia 29 per Barcelona
- De ruta per LLancà Els camins de la tramuntana
- CATA MAYOR La bona brasa marina arriba a Sabadell
- Restaurants a prop del mar per menjar després de la platja
- Dues propostes Viatjar a Tòquio i Beirut sense sortir de Barcelona