Renovació del mobiliari

Barcelona dirà adeu als pupitres de les escoles infantils per adaptar-se a la nova educació

Aquest curs la renovació es produeix en aules de P3 i P4, amb una dotació de 2,5 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts

El Consorci d’Educació de Barcelona està renovant el mobiliari de 487 aules d’educació infantil de 161 escoles públiques de la capital catalana. La renovació passa per eliminar els pupitres de les escoles per adaptar-se a la nova educació. Segons ha informat aquest dijous en un comunicat, l’objectiu és «aconseguir unes aules amb ambients agradables, motivadors, cuidats i ordenats, que predisposin l’alumnat al benestar i a la tranquil·litat, però també al descobriment, al treball cooperatiu, la convivència i, en definitiva, a la millora dels aprenentatges».

Aquest curs la renovació es produeix en aules de P3 i P4, amb una dotació de 2,5 milions d’euros, i l’any que ve es farà a P5, amb una dotació d’1,5 milions.

S’entregaran 1.351 taules i 4.606 cadires noves, 4.862 tarimes i alfombres, 1.755 armaris i prestatgeries, 1.041 jocs de taula i un lot de plantes amb cistelles.

Notícies relacionades

El mobiliari que es retiri i estigui en bon estat s’inclourà al catàleg de segon ús, segons les previsions, o es facilitarà a entitats.

La incorporació d’aquest mobiliari, ha detallat el consorci, va acompanyada de la reorganització dels espais «amb un enfocament educatiu que promou una idea escolar no jeràrquica en la qual es permet el desenvolupament d’activitats diverses i es facilita el treball autònom i cooperatiu dels nens».