Espectacular fuita d’aigua per les obres del col·lector de l’avinguda Diagonal de Barcelona

L’accident s’ha produït al trencar-se una tuberia de transport a l’altura del passeig de Sant Joan

Agbar apunta al personal de Barcelona Infraestructures Municipals, empresa encarregada dels treballs

1
Es llegeix en minuts

Una espectacular fuita d’aigua a les obres del col·lector de l’avinguda Diagonal ha inundat aquest matí la zona de confluència amb el passeig de Sant Joan de Barcelona. L’aigua ha sortit disparada en una columna de diversos metres d’altura.

Fonts municipals han informat que la incidència s’ha produït en l’àmbit de l’obra i que, per tant, no ha afectat ni el trànsit ni els abonats, i que tècnics municipals treballen amb Aigües de Barcelona en la reparació. Per la seva banda, fonts d’Agbar han apuntat al personal de Barcelona Infraestructures Municipals (BIMSA) –empresa encarregada de les obres, vinculada a l’àrea d’ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona– com a responsables de la incidència. Han detallat que la màquina estava fent uns micropilotatges quan han punxat accidentalment la tuberia de transport d’Agbar, en la qual la companyia tenia pendent fer el mes vinent una desviació coordinada amb l’Ajuntament, que estava fent l’obra civil prèvia.

Agbar ha tancat la xarxa de transport d’aigua arran de la incidència. L’empresa assegura que no hi ha usuaris afectats i que fins que no valorin exactament l’afectació no podran dir amb exactitud quant temps es trigarà a reparar l’avaria.

El col·lector de la Diagonal, construït a finals del segle XIX, és una de les principals infraestructures hidràuliques i sanitàries de la ciutat de Barcelona, amb capacitat per a un cabal de 96 m3 per segon, però l’augment de la freqüència de les pluges torrencials pel canvi climàtic ha portat l’ajuntament a decidir ampliar-lo entre el passeig de Sant Joan i la plaça Francesc Macià.

Notícies relacionades

Mitjançant la construcció d’un nou col·lector de secció rectangular, el tram del col·lector de la Diagonal entre Girona i passeig de Sant Joan quedarà desdoblat, guanyarà un 70% de capacitat de transport d’aigua i arribarà als 160 m3 per segon. 

El projecte s’ha realitzat a través de l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA), en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i les obres les executa BIMSA.