Precinte cautelar

Clausurada temporalment la botiga de Barcelona en la qual es van intervenir 33 animals malalts

Des del 2013, l’Ajuntament de Barcelona ha tancat 10 comerços per incompliments de l’ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells

Clausurada temporalment la botiga de Barcelona en la qual es van intervenir 33 animals malalts
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha precintat cautelarment la botiga d’animals Bitxets, a l’Eixample, a més de notificar l’ordre de cessament de l’activitat d’aquest negoci,on al desembre es van intervenir 33 cadells malalts.

Segons ha informat el consistori, quan representants del districte i del departament de Protecció dels Animals es van presentar dimarts a la botiga per notificar l’ordre de cessament de l’activitat, fruit de l’expedient iniciat al desembre, «es van tornar a trobar animals a la venda malalts i animals en situació d’irregularitat documental».

En concret, el departament de Protecció d’Animals ha intervingut aquest dimarts quatre cadells que es trobaven a la venda, dos malalts i dos més en situació d’irregularitat documental, per la qual cosa va procedir al precinte cautelar de l’establiment.

També s’han detectat errors en dues cartilles de vacunació, l’existència d’instal·lacions no aptes, l’incompliment d’obligacions documentals importants –com no disposar de les factures de compra dels animals o irregularitats en el registre de les entrades d’animals al Llibre Oficial de Registre–, entre altres incompliments.

Notícies relacionades

El precinte de la botiga Bitxets se suma a la de la botiga Ladridos, realitzat a principis de març al districte de Nou Barris pels mateixos motius.

Des del 2013 fins ara, l’Ajuntament de Barcelona ha tancat 10 botigues per incompliments de l’ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.

Temes:

Animals