OCUPACIÓ PÚBLICA

La Guàrdia Urbana de Barcelona arribarà als 3.500 agents compromesos

  • La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona aprova la convocatòria de 259 noves places al cos local de policia.

  • El paquet d’oposicions aprovat inclou un total de 1.239 places públiques, amb un important accent social (i 266 llocs de treball en aquest àmbit).

La Guàrdia Urbana de Barcelona arribarà als 3.500 agents compromesos
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona convocarà aquest 2021 1.239 noves places d’ocupació pública, entre les quals destaquen les 259 noves places de Guàrdia Urbana, que permetran arribar a l’objectiu d’arribar a 3.500 agents per donar compliment a un dels acords de govern del mandat.

A més, la Comissió de Govern ha aprovat aquest dilluns un destacat nombre de places en especialitats socials. Un total de 266 places per estabilitzar la plantilla actualment interina en aquests col·lectius, entre els quals, Treball Social, Educació Social, Infermeria del Servei d’Extinció i Prevenció d’Incendis, Psicologia i Pedagogia.

Està previst que els processos comencin el març del 2021 amb la inscripció dels candidats. La informació sobre els processos d’oposicions es podrà consultar a partir de la primera setmana de març a la web www.barcelona.cat/oposicions2021.

Una policia més intercultural

Una policia més interculturalLa convocatòria de 259 places de Guàrdia Urbana incorpora novetats «perquè el cos sigui cada vegada més un reflex de la societat barcelonina», segons assenyala el consistori en un comunicat. Després que, en els últims anys, la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana hagi inclòs mesures per fomentar la incorporació de més dones a la Guàrdia Urbana i hagi previst com a mèrit el coneixement de la llengua anglesa, en aquesta convocatòria, per primera vegada, es considerarà també com a mèrit el coneixement del xinès, l’àrab i l’urdú, tres dels idiomes més presents com llengües maternes entre els barcelonins.

Notícies relacionades

«La inclusió de la diversitat com a actiu al cos contribueix a actualitzar i normalitzar aquesta diversitat cultural i religiosa inherent a una ciutat com Barcelona, generant un retorn a la ciutadania positiu en una societat poliglota i amb molts registres culturals com la barcelonina», assenyala l’esmentat comunicat.

Mirada de gènere

A més, per primera vegada, en aquesta ocasió podran postergar la prova física no només les dones embarassades en el moment de l’examen, sinó també aquelles que acreditin estar en situació de postpart de fins a les 16 setmanes posteriors al naixement del fill. Aquesta flexibilització s’aplicarà tant a Guàrdia Urbana com Bombers. Les novetats d’aquest any se sumen a les mesures ja contemplades en l’última convocatòria d’agents de Guàrdia Urbana per introduir la quota del 40% de dones a la plantilla del cos amb l’objectiu de pal·liar el fort desequilibri que hi ha actualment al cos.