Per a grups reduïts

El Carnestoltes de Barcelona tindrà actes virtuals i presencials

Les celebracions començaran amb un espectacle ideat per Comediants

El Carnestoltes de Barcelona tindrà actes virtuals i presencials
1
Es llegeix en minuts

La ciutat de Barcelona celebrarà el Carnestoltes amb un format híbrid, combinant esdeveniments virtuals i presencials destinats a «grups reduïts als districtes», celebracions que començaran amb un espectacle ideat per Comediants.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha explicat en un comunicat que, a causa de la situació sanitària, «no hi haurà rues als barris», es reconvertiran «en concerts, exposicions, concursos i tallers als centres cívics, centres de barri i cases de la festa».

La institució afirma que, malgrat la pandèmia, el nombre d’activitats es manté «en poc menys d’un centenar», les quals estaran «distribuïdes pels deu districtes al llarg de la setmana de Carnestoltes».

L’ICUB considera que aquesta xifra «permet ser optimista», perquè «demostra que el teixit veïnal i associatiu continua viu i amb ganes de festa».

La celebració del Carnaval començarà l’11 de febrer, dia en què es podrà veure l’espectacle central del Carnestoltes de Barcelona 2021. L’esdeveniment, segons l’ICUB, inclourà «música i ball».

Des de dilluns dia 8 ja es podrà disfrutar de l’espectacle principal, ideat per la companyia Comediants, que «es presentarà amb una sèrie de càpsules de vídeo», les quals «permetran anar seguint el fil de la història».

El relat, que de nou estarà protagonitzat pel rei gripau Tocatdelala i la reina Belluga, estarà disponible a través dels vídeos que es penjaran a les xarxes de Barcelona Cultura i Cultura Popular.

Notícies relacionades

Finalment, el 17 de febrer, la festa es tancarà amb un vídeo de comiat del Carnestoltes, que «recollirà la gresca i la rauxa» d’aquesta festivitat, segons l’ICUB.

Tot i que des de l’organisme públic reconeixen que la majoria de les propostes són «per a un públic familiar», apunten que la programació també inclou activitats «per a públic jove i per a la gent gran».