Mobilitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona posa 244 multes a patinets el primer dia de la campanya de control

  • La majoria de les sancions han sigut per circular per la vorera, portar auriculars posats i saltar-se un semàfor en vermell

  • La xifra suposa 10 vegades més que les multes tramitades de mitjana cada dia durant l’any passat

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana va posar aquest dilluns 244 multes a conductors de patinets a Barcelona per incomplir alguna de les noves normes que impedeixen circular a més de 25 km/h, fer-ho per les voreres o anar més d’una persona, el primer dia de control intensificat dels vehicles de mobilitat personal. La majoria de les sancions imposades han sigut per circular per la vorera, portar auriculars posats i saltar-se un semàfor en vermell i suposen 10 vegades més que les multes tramitades de mitjana cada dia durant l’any passat.

La Guàrdia Urbana ha intensificat els controls sobre l’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), com patinets elèctrics, segways o trixis, arran de l’entrada en vigor de la normativa de la Direcció General de Trànsit. L’import de les sancions per incomplir les infraccions van de 100 a 500 euros.

L’Ajuntament de Barcelona, que va ser pioner el 2017 en regular la circulació dels patinets, està estudiant la possibilitat de modificar l’ordenança de circulació de vianants i vehicles per obligar a què els patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) estiguin assegurats i els seus conductors portin casc –ja és obligatori per als patinets de més d’un metre, tipus B–, com permet la recent regulació estatal, el 2022.

Adaptació de les noves regles

Notícies relacionades

El 2 de gener va entrar en vigor la normativa estatal establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT), que s’ha inspirat en l’ordenança de Barcelona, i el consistori ha fet una adaptació de les noves regles de Trànsit. Segons aquesta nova normativa, cap vehicle elèctric de mobilitat personal pot circular per les voreres ni en zones exclusivament per als vianants o pels carrils centrals de la calçada, no poden superar els 25 km/h –fins ara el límit de velocitat estava fixat en 30 km/h– ni portar més d’una persona.

Durant l’any passat, la Guàrdia Urbana va incoar 8.492 denúncies a usuaris particulars de vehicles de mobilitat personal que circulaven incomplint la normativa municipal vigent en aquells moments, cosa que suposa un increment d’un 29,7% respecte a l’any anterior.