tradició adaptada

Barcelona tindrà fira de Reis amb un 40% menys d'oferta

El tradicional muntatge de la Gran Via obrirà del 18 de desembre el 6 de gener amb 157 parades

zentauroepp46427155 bcn201201180506

zentauroepp46427155 bcn201201180506

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per a alegria sobretot dels més petits, la tradicional fira de Reis tornarà aquest any a la Gran Via tot i que en una versió reduïda, amb un 40% menys de la seva oferta habitual. L’ajuntament ha anunciat aquest dimarts que podrà portar-se a terme amb garanties d’adaptació a l’actual situació sanitària.

La popular fira es muntarà del 18 de desembre al 6 de gener en els trams que van de Muntaner a Rocafort. Aquest any de pandèmia comptarà amb un total de 157 parades, que es disposaran atenent a distàncies entre grups d’estands. També s’instal·laran barreres de separació per a les persones (tipus catenària) i s’habilitaran sentits únics de circulació de les persones. Un equip d’agents cívics controlarà aforaments i s’instal·laran dosificadors de gel hidroalcohòlic a les entrades de cada tram.

L’espai quedarà obert des de les 10.00 fins a les 21.00 hores en els laterals de la Gran Via, amb diferents zones per a cada tipus d’article. Les parades de joguines seran 57 i estaran ubicades entre els carrers d’Urgell i Muntaner.  Les 69 de productes tradicionals i regals diversos se situaran entre Calàbria i Urgell. En el cas de l’artesania, hi haurà 20 botiguetes entre Rocafort i Calàbria. Finalment, les 11 xurreries es distribuiran per tota la fira.

La Fira de Reis se suma a les tradicionals fires de Nadal a la ciutat que ja estan en marxa, com la de Santa Llúcia, fins al 23 de desembre amb un total de 121 parades, i la de la Sagrada Família, que n’acull una cinquantena.

Notícies relacionades

Aquest any, de forma excepcional, l’ajuntament ha volgut recolzar els firaires i garantir la viabilitat i la celebració de les fires nadalenques pel seu caràcter tradicional. Amb aquesta finalitat, ha acordat l’exempció fiscal de les taxes que habitualment graven aquest tipus d’esdeveniments en l’espai públic