Des d'aquesta setmana

Els autobusos de Barcelona incorporen vigilants de seguretat a bord

El dispositiu té per objectiu prevenir furts i actes incívics i vetllar pel compliment de les mesures anti-Covid

zentauroepp47890806 bus201103115336

zentauroepp47890806 bus201103115336

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha implantat aquesta setmana un servei privat de vigilants uniformats a bord dels autobusos per prevenir furts i actes incívics i vetllar pel compliment de les mesures anti-Covid a la xarxa de busos.

Segons ha informat la companyia pública de transports, els vigilants «actuaran selectivament i de manera planificada en les línies, zones i franges horàries que sigui més eficaç la prevenció de fets delictius», i vetllaran pel compliment de les normes de prevenció de contagis de Covid-19, «tals com l’obligació de portar ben posada la mascareta».

TMB ha indicat que els representants dels treballadors van ser informats divendres passat de l’inici de l’actuació dels vigilants de seguretat privada a bord, que amplia la que porten a terme al Centre de Control de Seguretat de Bus.

Nou contracte de seguretat

Aquest servei permanent de vigilància privada a bord dels autobusos és fruit del nou contracte de seguretat adjudicat el juny passat a l’empresa Securitas per un període de dos anys. 

L’anterior contracte de seguretat del bus se cenyia a la protecció i vigilància de les cotxeres i altres instal·lacions fixes. 

En les funcions de prevenció d’activitats delictives, els vigilants treballaran en coordinació i col·laboració amb els Mossos i la Guàrdia Urbana, així com amb la resta de policies locals de les poblacions de la xarxa de bus.

En la mateixa línia de reforç de la seguretat a la xarxa de bus, des del juliol passat TMB està fent una prova pilot de videovigilància en autobusos. 

Càmeres

Els primers a disposar de càmeres i videograbadores són 24 vehicles del centre operatiu de negoci de Ponent, situat a Ll’Hospitalet de Llobregat, que donen servei a línies del sector Llobregat.

Notícies relacionades

A cada vehicle s’han instal·lat tres o quatre càmeres , segons el model, que escorcollen constantment l’interior del compartiment de passatge i la presència de les quals està senyalitzada, com obliga la legislació de protecció de dades.

TMB ha indicat que aquest sistema de «videovigilància embarcada» està dissenyat perquè en un futur sigui capaç de transmetre les imatges a distància en temps real i es pugui estendre a la totalitat de la flota en un termini de diversos anys en funció de la disponibilitat de recursos.