On Catalunya

PRIMER CAP DE SETMANA DE TANCAMENT PERIMETRAL

Barcelona es confina a la platja

zentauroepp55699327 onana201101155528

zentauroepp55699327 onana201101155528 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez

Barcelona fa olor de confinament. Ja ho va avançar dissabte Carlos Márquez en aquest diari. Tancament perimetral + toc de queda + tot-el-que-vulguis-fer prohibit = cap de setmana a l’aire lliure. Si ve un segon confinament, està clar que agafarà els barcelonins al carrer. La ciutat agafa aire abans de tornar als braços de Patry Jordan i del ‘balconing’ domèstic.  

A falta de bars, encara ens queda la Coca-Cola, patates, cervesa, ‘beer’. L’alcaldessa Ada Colau va descartar divendres tancar les platges. També va demanar als barcelonins evitar les concentracions.

Ni Halloween, ni Castanyada, ni cementiris. Aquest any Tots Sants s’ha passat amb mar de fons. Dir que les platges s’han omplert aquest cap de setmana es quedaria bastant curt. No trobaries ni cinc Wallys a les fotos d’aquest diumenge. Temperatures primaverals, molta tovallola al sol i més capbussons del que recomanaria el calendari. Semblaria gairebé una estampa pre-Covid si no fos per la presència policial.

Notícies relacionades

Multituds de passeig, ‘running’, pàdel, ‘tumbing’. Postal de platja habitual a excepció dels partits de voleibol. La guàrdia urbana va desmantellar les xarxes per evitar temptacions.

«Sol i pícnic», s’encongeix d’espatlles Nuria, una pixapins a la sorra mentre pica patates i cervesa ambulants. «Confinats a la Barceloneta».