CONNEXIÓ 'ONLINE'

Valls segueix el ple de Barcelona des de París

El regidor, que ha intensificat la seva agenda a la capital francesa, està confinat al seu domicili

Malgrat els rumors, l'exministre de l'Interior no ha concretat cap pla d'abandonar l'ajuntament

manel valls car 1200

manel valls car 1200

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Manuel Valls segueix el ple municipal de Barcelona d’aquest divendres des de la que ha sigut la seva ciutat la majoria de la seva vida, París. El regidor de Barcelona pel Canvi es reparteix l’assistència als plens amb l’altra regidora del seu grup, Eva Parera, en el context de la limitació presencial de regidors per la crisi sanitària de la Covid-19.

A més d’aquesta assistència per torns, altres elements han portat Valls a París últimament. L’exministre de l’Interior ha intensificat la seva agenda política a França, i la seva presència pública s’ha incrementat allà amb motiu dels atacs islamistes i del debat sobre el respecte a la laïcitat que s’ha suscitat després de l’assassinat d’un professor que va ensenyar als seus alumnes caricatures de Mahoma. La tensió es va palpar ahir de nou amb l’assassinat de tres persones a Niça en mans d’un presumpte islamista tunisià.

Notícies relacionades

Valls té els moviments restringits, ja que França ha dictat un segon confinament, amb algun matís respecte del de la primavera, ja que, per exemple, les escoles no tanquen. En tot cas, el regidor es troba confinat al seu domicili des que la mesura va entrar en vigor, aquesta matinada.

Canvi de plaça

Aquesta intensificació d’agenda política a França ha fet que s’alimentin els rumors que Valls té intenció d’abandonar l’Ajuntament de Barcelona per tornar a la política francesa. Una cosa que per ara no s’ha concretat de cap manera, ni com a fet ni com a anunci.