SORTIDA DE BARCOS

Una família de balenes obliga a aturar el trànsit marítim al port de Barcelona

Nombroses embarcacions recreatives salpaven quan els animals van entrar a la seva àrea de circulació

ballenas avistadas en la costa de barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una família de quatre balenes ha obligat a aturar aquest divendres al matí durant alguns minuts l’‘operació sortida’ de moltes embarcacions recreatives al port de Barcelona, després que els cetacis s’hi acostessin perillosament.

La família de rorquals –tres exemplars adults d’uns 25 metres cadascun més una cria d’uns 10 metres– va ser detectada a unes dues milles de la costa de Badalona per una embarcació de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana, que investigava un corrent d’aigua que havia empès dues persones mar endins uns minuts abans, sense més conseqüències. L’embarcació va donar l’alarma al veure l’aigua que emeten aquests animals.

Els cetacis, que solen aproximar-se a les platges per buscar menjar, navegaven de manera erràtica i no se’n van adonar que nombroses embarcacions havien sortit al mar aquest divendres, animades pel bon temps i la calma marítima.

Davant la desbandada de barcos, la patrulla de la Urbana els va anar tancant però els rorquals van virar cap al port de Barcelona, cosa que encara va complicar més l’operació. Primer cap al port esportiu i d’aquí a la bocana de l’hotel Vela.

Perill per als barcos

Notícies relacionades

D’aquí, van intentar desviar-les perquè no ensopeguessin amb altres barcos que anaven sortint del port, pel perill que suposava per als mamífers i per a les embarcacions. Alertat Salvament Marítim, es va paralitzar el trànsit per mar en aquesta zona del port de Barcelona, per permetre la sortida dels animals.

Els cetacis van entrar a la zona de grans vaixells i d’aquí fins a l’escullera, on ja van emprendre la ruta cap a alta mar, unes dues hores després de l’inici del seu passeig pel port.