NOVA MOBILITAT a l'Eixample

JxCat demana una auditoria i la retirada cautelar dels blocs de formigó de Barcelona

El grup reclama denuncia que 'són un risc evident', sobretot per als motoristes

rocafort-peatonal

rocafort-peatonal

1
Es llegeix en minuts

El grup municipal de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat aquest dimecres una auditoria independent sobre els blocs de formigó que delimiten les calçades d’alguns carrers de l’Eixample i la seva retirada cautelar fins a tenir els resultats.

En un comunicat, el grup municipal ha anunciat que ha registrat un escrit a la secretaria general de l’Ajuntament en el qual també sol·licita els informes tècnics que avalen la instal·lació dels blocs «per iniciar el tràmit judicial que forci la seva retirada».

A l’últim ple de l’Ajuntament de Barcelona, la portaveu adjunta del grup municipal de JxCat, Francina Vila, va avisar que arribarien «fins al final», fins i tot per la via judicial, per treure aquests elements de formigó que, va assegurar, «són un risc evident», sobretot per als motoristes.

Per la seva part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va defensar aquesta modificació urbanística portada a terme als carrers Girona, Consell de Cent i Rocafort perquè «ja fa molt temps que es posen en aquesta ciutat, precisament per protegir els vianants».

Disminució de la seguretat

Notícies relacionades

L’escrit, registrat per Vila i la presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, demana una «auditoria independent que avaluï de manera imparcial, tècnica i arbitral la solució adoptada i que s’implementi un sistema de seguiment periòdic de l’accidentalitat dels trams i emeti veredictes sobre les avaluacions relatives a les condicions de seguretat dels diferents trams».

En l’exposició de motius, Artadi i Vila han justificat les seves reclamacions al considerar que «la solució tècnica adoptada, transformant els usos de la via, no compleix el principi que tot canvi no suposi una disminució de la seguretat, sinó que l’augmenti».