NOVA MOBILITAT

Colau rebutja retirar els blocs de formigó dels carrers de la ciutat

JxCat i el PP alerten que els objectes són un risc per a les persones i l'alcaldessa replica que les protegeixen dels cotxes

zentauroepp54210204 bloc sust200724143017

zentauroepp54210204 bloc sust200724143017 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

La pandèmia i la distància social que aconsella la precaució per evitar nous contagis de coronavirus ha canviat els carrers de Barcelona. Han crescut voreres de diverses vies i han aparegut carrils bici addicionals. S’ha retallat espai al cotxe. Decisions que el govern d’Ada Colau  va justificar per la necessitat de garantir que el vianant pugui desplaçar-se amb un espai suficient per mantenir aquesta distància social. 

Notícies relacionades

En alguns llocs els nous dibuixos han desconcertat el ciutadà. Un dels elements que han suscitat crítiques són els blocs de formigó que han aparegut com a separadors de la part que poden fer servir els cotxes i la que no als carrers de Girona, Consell de Cent i Rocafort. «Demanem la seva retirada immediata», ha afirmat la regidora de JxCat Francina Vila, que ha advertit que en cas de resposta negativa el seu grup es reserva l’opció d’acudir a la via administrativa i després la judicial per aconseguir el seu objectiu.

L’aval de les enquestes

«Rebutgem el prec, precisament perquè vetllem per la seguretat dels nostres veïns. La nostra política és guanyar espai per als vianants», ha contestat Colau, que ha afirmat que els blocs són allà per «protegir» els vianants i ha recordat que cada any hi ha «ferits i morts» a causa dels cotxes.