noves mesures

Barcelona amplia fins a 230 l'equip d'agents cívics per combatre la pandèmia

L'activitat informativa serà especialment intensa als districtes que han registrat més nous contagis

cccc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat fins a 230 els agents cívics i informadors presents al carrer per lluitar contra la Covid-19, especialment alsdistrictes en què s’estan registrant més casos positius en les últimes setmanes.

L’activitat d’aquests agents cívics serà especialment intensa als districtes de Sants-Montjuïc, Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, i es coordinaran amb el programa municipal Barris Bon Desconfinament que s’aplica des de fa mesos, ha informat l’ajuntament en un comunicat aquest dissabte.

Els agents informen els barcelonins de les mesures higièniques de protecció i distància necessàries per evitar contagis i recorden l’obligatorietat de portar la mascareta posada.

Aquests equips inclouen personal de mediació per quan fa falta transmetre els missatges de seguretat en altres idiomes.

Campanya per a gent jove

L’Ajuntament de Barcelona treballa, segons ha anunciat en el comunicat, en una campanya de comunicació específica per a la gent jove, ja que bona part dels nous contagis s’estan produint entre la població que té entre 25 i 44 anys.

Els serveis de neteja també han incrementat la freqüència de desinfecció de contenidors d’escombraries i voltants d’equipaments sensibles com hospitals, residències o places públiques.

Notícies relacionades

El consistori ha activat des de principis d’aquest mes de juliol 28 menjars a domicili (23 l’última setmana) i serveis diversos a 164 persones (108 l’última setmana), en el Programa de Recolzament a les Quarantenes i per a persones que estan aïllades i soles a casa seva.

En el marc d’aquest programa també està disponible l’hotel Social Salut, que funciona amb la col·laboració de Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials, que ja té ocupades 13 de les 80 places disponibles.