REBROT DE COVID-19

Colau nega que hi hagi un confinament domiciliari a Barcelona sobre la taula

Assegura sentir-se «sorpresa» per les declaracions de Mendioroz, director de la unitat de seguiment Covid

La capital i 12 municipis de la seva àrea reclamen al Govern que prengui «mesures coherents i clares»

zentauroepp54155946 colau200718133957

zentauroepp54155946 colau200718133957 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Aquest dissabte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat que s’estigui plantejant confinar domiciliàriament Barcelona tal com havia afirmat al matí el director de la Unitat de Seguiment de Covid-19 de Catalunya, Jacobo Mendioroz. Colau i 12 alcaldes més de municipis de l’àrea metropolitana s’han reunit amb el president Quim Torra. «Em sorprenen les declaracions de Mendioroz perquè en la reunió d’avui ningú, ni tan sols ell, que era present, va fer menció al fet que això s’estigui plantejant», ha assegurat l’alcaldessa en una roda de premsa.

Colau i els edils de Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona s’han reunit aquest matí a les 10 hores amb el president per demanar-li aclariments sobre les restriccions anunciades ahir en aquest territori en vista de l’augment descontrolat de nous contagis de coronavirus. La reunió va durar dues hores i s’hi ha acordat crear un «Procicat metropolità», és a dir, un pla territorial de protecció civil a l’àrea metropolitana de Barcelona. Han reclamat al Govern que prengui «mesures coherents i clares».

«Considerem positiva aquesta proposta de la Generalitat de crear un Procicat metropolità, ja que aquest territori és dels més densos d’Europa. Aquest Procicat està convocat per a aquesta tarda i ens queda pendent saber quines funcions tindrà, si serà un espai informatiu o també de decisió», ha afirmat Colau al costat de la resta d’alcaldes, que seguien la roda per videoconferència.

De moment, no s’han pres decisions sobre si tancar les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que tots els edils s’han mostrat a favor de prendre decisions conjuntes en tots els municipis perquè no hi hagi confusió. És competència de la Generalitat decidir quines mesures aprovar. «El més coherent és que hi hagi reducció d’aforaments», ha apuntat Colau, més partidària de limitar accessos que de tancar aquests espais.

«Dades fiables»

Els alcaldes dels 13 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han traslladat al Govern la «necessitat que hi hagi transparència i dades fiables», la importància d’enfortir el «dispositiu de seguiment i rastreig» de casos positius i que les mesures que es prenguin siguin «clares i fàcils d’entendre». «També manifestem la necessitat de coordinar-nos entre nosaltres [entre municipis]. No volem anar cada un pel nostre compte. La ciutadania ens demana que anem tots a l’una», ha dit Colau.

Uns 142.000 ciutadans de l’àrea de BCN han sortit de cap de setmana malgrat la recomanació 
del Govern

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana prop de 142.000 barcelonins de tot l’àrea metropolitana de Barcelona han sortit malgrat la recomanació de la Generalitat de quedar-se a casa, segons fonts de de Trànsit. A la pregunta sobre si la preocupa la sortida massiva aquest cap de setmana de la ciutadania de l’àrea metropolitana de Barcelona, Colau ha destacat la importància que les mesures del Govern siguin enteses per la ciutadania.

«Les restriccions estan en vigor des d’avui, i això ha generat dubtes. La diferència entre recomanacions i prohibicions pot generar confusió, sobretot si s’apliquen de cara al cap de setmana», ha dit l’alcaldessa.