un pas enrere

Bars, restaurants i discos de BCN defensen que compleixen les normes anti-Covid

El gremi dels hotels reclama més empatia i ajuda a la Generalitat i Ajuntament

zentauroepp54162176 soc200718143801

zentauroepp54162176 soc200718143801 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

La marxa enrere en la tornada a la normalitat no ha agradat a dos sectors directament dependents de la vida social de la ciutadania. En els dos casos les patronals són conscients que poden haver casos aïllats d’operadors que hagin permès algun excés, però defensen que en conjunt s’han acatat les estrictes i graduals normes d’aforament, distàncies i profilaxi.

Des del Gremi de Restauració de Barcelona, que ahir lamentava que la recomanació de quedar-se a casa sigui contradictòria amb l’obertura dels bars i restaurants, defensen que els establiments són espais segurs i que els empresaris han fet un gran esforç en mesures d’higiene, cartes QR, neteja de lavabos, canvis en la presentació de condiments i altres per evitar els contagis. D’altra banda, centenars de terrasses continuen esperant l’ampliació promesa per l’ajuntament per poder oferir més distància de seguretat i ser viables.

Festes i ‘raves’

En el cas de les discoteques, malgrat escenes puntuals de ball i concentració de joves, tant des de les patronals Fecalon com la Fecasarm i el Gremi Provincial de Sales de Festa de Barcelona defensen que el lleure juvenil és molt més segur a sales regulades (amb aforaments controlats i gels hidroalcohòlics) que a les festes privades, ‘raves’ il·legals i celebracions que proliferen per tot Espanya. 

Els sectors econòmics creuen que les noves mesures poden portar molts operadors al tancament, mentre que no s’està erradicant el focus principal de contagis en espais públics sense control i concentracions en domicilis.

El comerç, menys afectat per les mesures d’aforament però sí per la recomanació als barcelonins i residents de l’àrea metropolitana de no sortir de casa si no és necessari, demana normes més clares i vigilància de les actituds en espais públics perquè no només el sector privat es vegi perjudicat, apunten des de Barcelona Oberta. En la Fundació Barcelona Comerç també defensen el comportament exemplar dels establiments de barri i demanen que, amb les màximes garanties, es mantinguin oberts.

Avís dels hotelers

Notícies relacionades

El Gremi d’Hotels reclama, en una nota donada a conèixer aquest dissabte, més previsió i empatia per part dels ajuntaments i la Generalitat. «Sense entrar en consideracions sobre les mesures aplicades, sol·licitem a l’administració més diàleg amb les entitats i, millorar-ne la comunicació perquè aquestes mesures no tinguin una afectació més greu sobre la seva activitat».

I adverteix el gremi que el sector hoteler de Barcelona està patint un gran nombre de cancel·lacions arran de les últimes mesures preses i, no es descarta que alguns dels hotels oberts actualment tornin a tancar les portes de forma temporal