Màxim 10 espectadors
Ciutat Vella acollirà a partir de dilluns actuacions musicals al carrer
El projecte 'Música al carrer' es reactiva amb «condicions excepcionals» per evitar les aglomeracions de públic
jcarbo42060322 musics carrer180218180733 /
Els carrers de Ciutat Vella recuperaran a partir d’aquest dilluns, 8 de juny, les actuacions en directe del programa ‘Música al carrer’, impulsat per Cultura Viva i l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub). El projecte es reactiva amb una prova pilot dissenyada per iniciar la desescalada, que inclou mesures «excepcionals» com ara marques a terra per limitar l’espai del públic i tanques per garantir la distància física i protegir el músic, que haurà de tocar en solitari. Durant les dues primeres setmanes s’habilitaran set punts, des de la plaça de Catalunya fins a l’Arc de Triomf, que tindran un coordinador per controlar possibles les aglomeracions de públic i mantenir les distàncies de seguretat. El màxim d’espectadors simultàniament serà de 10.
L’entrada de Barcelona a la fase 2 aquest dilluns permet començar a recuperar l’activitat cultural als carrers de la ciutat i «donar sortida als artistes, malgrat el complex marc de la desescalada», ha informat aquest dissabte l’Icub. Una vegada passades les dues setmanes de prova pilot, i si el context ho permet, es revisarà el projecte i si és possible es plantejarà dissenyar 18 punts com a ubicacions al centre de la ciutat. A més, es contemplarà regular espais fora de Ciutat Vella i revisar les mesures de seguretat. Les localitzacions seleccionades són les «més adequades» per evitar l’acumulació de públic i poder garantir la distància. A cada punt (plaça de Catalunya, avinguda de la Catedral, plaça Nova, carrer de la Tapineria, plaça de Ramon Berenguer el Gran, Santa Caterina i l’Arc de Triomf) es permeten 32 hores setmanals de música amb un horari que entre setmana serà de 17.00 hores a 21.00 hores, i els caps de setmana de 12.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores.
El programa ‘Música al carrer’ va néixer per desenvolupar un programa cultural que fomentés l’espai simbòlic «no oficial» de la cultura al carrer, treballant amb músics i diferents entitats vinculades a l’ús de l’espai públic.
Potenciar la cultura a l’aire lliure
Notícies relacionadesL’estiu i les restrictives mesures de seguretat obligades per la pandèmia del coronavirus faran que els espais a l’aire lliure es potenciïn per acollir actes culturals.
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar a mitjans de maig un nou projecte, anomenat ‘Sala Barcelona’, per habilitar espai públic per reactivar la música en directe a la ciutat. La iniciativa posarà a disposició dos espais del Fòrum i l’Anella Olímpica per permetre que la música en directe «comenci tan aviat com ho permetin les fases» de la desescalada, va detallar el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats.
Música Desescalada Coronavirus a Catalunya Coronavirus Icub (Institut de Cultura de Barcelona)
- Ariadna Gil: "La mirada a una dona que abandona la seva família és diferent que si ho fa un home"
- Fred polar En aquesta zona de Catalunya la sensació tèrmica ha estat de -34ºC
- Apunt ¿Ocupats o imbècils?
- Reestructuració bancària Espanya pagarà demà 4.575 milions del rescat europeu a la banca del 2012
- Les estafes amb falsos QR arriben fins i tot a les cartes de restaurant