06 jul 2020

Anar al contingut

Màxim 10 espectadors

Ciutat Vella acollirà a partir de dilluns actuacions musicals al carrer

El projecte 'Música al carrer' es reactiva amb «condicions excepcionals» per evitar les aglomeracions de públic

ACN

Ciutat Vella acollirà a partir de dilluns actuacions musicals al carrer

FERRAN SENDRA

Els carrers de Ciutat Vella recuperaran a partir d’aquest dilluns, 8 de juny, les actuacions en directe del programa ‘Música al carrer’, impulsat per Cultura Viva i l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub). El projecte es reactiva amb una prova pilot dissenyada per iniciar la desescalada, que inclou mesures «excepcionals» com ara marques a terra per limitar l’espai del públic i tanques per garantir la distància física i protegir el músic, que haurà de tocar en solitari. Durant les dues primeres setmanes s’habilitaran set punts, des de la plaça de Catalunya fins a l’Arc de Triomf, que tindran un coordinador per controlar possibles les aglomeracions de públic i mantenir les distàncies de seguretat. El màxim d’espectadors simultàniament serà de 10.

L’entrada de Barcelona a la fase 2 aquest dilluns permet començar a recuperar l’activitat cultural als carrers de la ciutat i «donar sortida als artistes, malgrat el complex marc de la desescalada», ha informat aquest dissabte l’Icub. Una vegada passades les dues setmanes de prova pilot, i si el context ho permet, es revisarà el projecte i si és possible es plantejarà dissenyar 18 punts com a ubicacions al centre de la ciutat. A més, es contemplarà regular espais fora de Ciutat Vella i revisar les mesures de seguretat. Les localitzacions seleccionades són les «més adequades» per evitar l’acumulació de públic i poder garantir la distància. A cada punt (plaça de Catalunya, avinguda de la Catedral, plaça Nova, carrer de la Tapineria, plaça de Ramon Berenguer el Gran, Santa Caterina i l’Arc de Triomf) es permeten 32 hores setmanals de música amb un horari que entre setmana serà de 17.00 hores a 21.00 hores, i els caps de setmana de 12.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores.

El programa ‘Música al carrer’ va néixer per desenvolupar un programa cultural que fomentés l’espai simbòlic «no oficial» de la cultura al carrer, treballant amb músics i diferents entitats vinculades a l’ús de l’espai públic.

Potenciar la cultura a l’aire lliure

L’estiu i les restrictives mesures de seguretat obligades per la pandèmia del coronavirus faran que els espais a l’aire lliure es potenciïn per acollir actes culturals.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar a mitjans de maig un nou projecte, anomenat ‘Sala Barcelona’, ​​per habilitar espai públic per reactivar la música en directe a la ciutat. La iniciativa posarà a disposició dos espais del Fòrum i l’Anella Olímpica per permetre que la música en directe «comenci tan aviat com ho permetin les fases» de la desescalada, va detallar el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Joan Subirats.