Cinc nens per grup

Barcelona preveu obrir les guarderies municipals del 15 de juny al 15 de juliol

Els centres demanen a les famílies que notifiquin abans d'aquest dilluns si volen ocupar una plaça

Els educadors protesten aquest divendres a la plaça de Sant Jaume al considerar inviable la reobertura

guarde car 1200

guarde car 1200

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ACN

L’Ajuntament de Barcelona no preveu obrir les guarderies municipals fins al 15 de juny i per un període d’un mes, fins al 15 de juliol. Així ho indica una carta del gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), Jordi Sánchez Masip, enviada aquest dijous a les famílies dels alumnes per part dels diferents centres. En tot cas, els plans de l’Ajuntament de Barcelona estan pendents d’aprovació del Procicat, que ha d’autoritzar la reobertura en les condicions plantejades pel consistori, segons ha avançat ‘Tot Barcelona’.  Davant aquest anunci, aquest divendres està prevista una protesta d’educadors a la plaça de Sant Jaume.

A més del calendari, la carta informa que hi haurà un màxim de 5 nens per grup amb un horari de 9 a 15 hores i una hora (de 8 a 9) de servei d’acollida. Segons ha explicat la direcció de l’Escola Bressol Municipal Aurora, ara els centres estan recollint les demandes de les famílies per organitzar la reobertura. Així, si la idea és que obrin portes el dia 15, els equips de professionals s’haurien d’incorporar previsiblement uns dies abans.

En qualsevol cas, tot està subjecte al fet que Barcelona passi a la fase 2 dilluns i que el Procicat autoritzi la proposta de reobertura.

No hi ha places per a tothom

La carta explica que, ateses les condicions que afecten el nombre d’educadores que poden fer el servei, no es podrà oferir places a tots els nens matriculats. Per això, s’argumenta que caldrà establir uns criteris. Concretament, la nota explica que la Generalitat ha establert com a criteri d’ocupació de plaça la prioritat d’atenció en els nens amb pares que hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo o d’acollir-se a altres mesures de conciliació.

Per això, pregunta a les famílies per la seva situació i si tenen interès a ocupar una plaça durant aquest mes. «Per poder fixar el nombre de grups que podríem posar en funcionament, i per tant les places disponibles, necessitem saber el nombre de famílies que compleixen aquesta condició, adjuntant el document que ho acrediti», s’indica.

Notícies relacionades

Les famílies han de respondre a la missiva abans de dilluns 8 de juny a les 14 hores. En cas que quedin places sobrants, l’Ajuntament de Barcelona tindrà en compte criteris de vulnerabilitat social i si es tracta de famílies monoparentals

Protesta d’educadors a la plaça de Sant Jaume

Davant l’anunci de l’obertura de les guarderies municipals i davant el que consideren una negativa de l’Administració a atendre les seves demandes, el col·lectiu d’educadores ha organitzat una concentració aquest divendres a les 11.00 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Consideren, entre d’altres, que l’obertura no és equitativa entre les famílies, que no es poden garantir les mesures de protecció i que el distanciament físic és inviable en aquest col·lectiu.