QÜESTIÓ D'HORES

Maragall veu «imminent» l'acord per a la reforma pressupostària de Barcelona

El president d'ERC aposta per «mantenir intacta l'ambició» dels comptes, que ascendeixen a 3.033 milions d'euros

26/02/2020 El presidente de ERC en el Ayuntamiento de Barcelona, Ernest Maragall

26/02/2020 El presidente de ERC en el Ayuntamiento de Barcelona, Ernest Maragall / ERC BARCELONA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dijous que l’acord per a la modificació pressupostària podria ser «imminent» perquè, segons ell, ja està plantejada, a l’espera que el govern municipal prengui l’última decisió, que creu que podria ser en qüestió d’hores o dies.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica, en què ha explicat que s’estan fent «treballs laterals i multilaterals» amb tots els grups per acabar de concretar la reforma dels pressupostos, i ha assenyalat que no s’ha modificat el plantejament inicial del Govern municipal.

Maragall ha apostat per «mantenir intacta l’ambició» dels pressupostos, uns comptes de 3.033 milions d’euros, que ha reiterat que s’hauran de reprogramar per atendre les necessitats de la crisi provocada per la pandèmia, després d’haver augmentat les despeses i haver-se paralitzat les inversions.

«Hem de fer un punt i a part, veure on som, què fem i què volem fer», ha apostat el líder republicà, i ha afegit que és necessari establir un debat de prioritats per discutir el què i no només el quant.

En aquest sentit, ha remarcat que no acceptaran retallades en la reprogramació dels pressupostos, que, segons ha dit, ascendeixen a 80 milions d’euros en el pressupost vigent, i aposta per mantenir el fons d’inversió per a la rehabilitació de vivendes i la inversió de 50 milions per a vivenda.

«Dosi d’ambició»

Notícies relacionades

Maragall ha exposat les propostes que ERC planteja per encarar els reptes que suposa la pandèmia, emmarcades en la campanya ‘Impulsem l’endemà’ i dividides en «10 grans reptes» que estan presentant a les taules sectorials del Pacte per Barcelona.

Ha destacat que «no només s’ha de gestionar la catàstrofe, sinó impulsar, construir, mirar lluny i posar la dosi d’ambició» necessària, i ha incidit en la necessitat de transformació, de revisar el marc competencial i el sistema de finançament local i de reformular els serveis socials i apostar per un sector públic més potent, entre d’altres.