Colofó de les festes

Barcelona busca alternatives al piromusical de la Mercè per evitar aglomeracions

Els responsables dels focs negocien amb el consistori organitzar espectacles en diferents punts de la ciutat

zentauroepp50039001 piromusical200604122815

zentauroepp50039001 piromusical200604122815 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El sector dels focs artificials i l’Ajuntament de Barcelona estan negociant substituir el multitudinari piromusical que tanca les festes patronals de la Mercè per castells de focs en diferents punts de la ciutat per evitar aglomeracions que afavoreixin el contagi del coronavirus.

El president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Catalunya de Focs d’Artifici, Josep Maria Vilardell, ha avançat a Catalunya Ràdio que s’ha suspès el piromusical de la Mercè i que s’estan negociant amb l’ajuntament altres fórmules perquè es pugui veure des de terrats i espais públics de la ciutat.

Des de l’ajuntament no s’ha confirmat la suspensió del piromusical, però el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha avançat que en la programació de la Mercè 2020, que es presentarà a principis de juliol, «no hi haurà concerts massius a la platja ni espectacles pirotècnics amb molt públic».

Notícies relacionades

Fonts municipals s’han limitat a assenyalar que «s’està treballant a fer les festes de la Mercè amb totes les mesures de seguretat que la situació demana. És evident que serà complicat fer els actes amb gran aglomeració de gent, i per això s’està treballant en algunes alternatives».

El piromusical de la Mercè es porta a terme des de fa més 37 anys a finals de setembre al voltant de la Font Màgica de Montjuïc com a colofó de les festes de Barcelona, congrega unes 100.000 persones a l’avinguda Maria Cristina i és retransmès per televisió.